Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ!


Η φθινοπωρινή επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με στόχο το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων είχαν απομείνει στην συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας, ήρθε μετά το καλοκαίρι να διαλύσει οποιεσδήποτε ελπίδες για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.  Ο κοινωνικός μεσαίωνας που δημιουργούν είναι άγρια ταξικός, ενώ την ίδια ώρα το μεγάλο κεφάλαιο ετοιμάζεται για υπερκέρδη αφού ολόκληρη η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια ζώνη σκληρής εκμετάλλευσης με παντελή ανυπαρξία κάθε εργατικού, συλλογικού, δημοκρατικού δικαιώματος. Σε αυτή την κατεύθυνση, επιχειρείται η επιβολή μιας κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ οι μεγάλες πόλεις και η επαρχία «στρατοκρατούνται» από τις δυνάμεις καταστολής που στα πλαίσια της φασιστικής  επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» οδηγούν χιλιάδες μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στέλνοντας μήνυμα στους Έλληνες ότι θα είναι οι επόμενοι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν αυτή την πολιτική.

          Όμως αυτή η κυβέρνηση του πιο σκληρού κοινωνικού πολέμου, είναι μια «αδύναμη κυβέρνηση» με ελάχιστες κοινωνικές συμμαχίες και περιορισμένη πολιτική ανοχή, παρά το σύντομο της εκλογής της. Το πρώτο κρίσιμο τεστ θα δοθεί τις μέρες υπερψήφισης των νέων μέτρων.

          Το νεολαιίστικο κίνημα, με ιδιαίτερη την συμβολή του φοιτητικού, θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να έχει «πυροδοτικό» ρόλο στις εξελίξεις.  Η ανεργία στις ηλικίες 18-24 ξεπερνά το 54% με βάση στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση ανακοινώνει. Οι εξαγγελίες για δίδακτρα, και κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε συνδυασμό με τις επερχόμενες εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης και την εφαρμογή του νόμου της Διαμαντοπούλου δημιουργεί μια ασφυκτική  κατάσταση στις σχολές. Διαλύουν τα προγράμματα σπουδών και τα πτυχία, αντικαθιστώντας τα με κυνήγι δεξιοτήτων και ατομικούς φακέλους προσόντων, ετοιμάζοντας μας για την ανεργία και τους μισθούς των 400 ευρώ.

          Επιδιώκουμε η απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου να αποτελέσει την πρώτη μαζική εμφάνιση του φοιτητικού κινήματος. Η προσπάθεια για  συγκρότηση των μπλοκ αγώνα στις συνελεύσεις της βδομάδας πριν την απεργία είναι κομβικής σημασίας εν’ όψη του «θερμού» Οκτωβρίου που θέλουμε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση όπως και συνολικά στην κοινωνία.

          Ακόμα και η αναμενόμενη δυσκολία -και πιθανώς η αδυναμία, λόγω της περιόδου- να πραγματοποιηθούν οι συνελεύσεις μέσα στις εξεταστικές δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο και παράγοντα ανάσχεσης της προσπάθειας μας. Η οργανωμένη μαζική εξωστρεφή δράση τις μέρες που έρχονται, η προετοιμασία για τις συνελεύσεις και την απεργία, θα λειτουργήσει προωθητικά για την επανεμφάνιση στο προσκήνιο του φοιτητικού κινήματος.

          Η μεγάλη μάχη που έρχεται θα είναι δύσκολη αλλά πέρα από την αναγκαιότητα υπάρχει και η δυνατότητα να είναι νικηφόρα. Γι αυτό είναι πολύ σημαντική η αντιστροφή του κλίματος, το ξεπέρασμα της απογοήτευσης που κυριαρχεί σε μεγάλα κομμάτια του λάου. Η πρώτη ήττα της κυβέρνησης θα πάρει τρομαχτικές διαστάσεις, λειτουργώντας σαν χιονοστιβάδα για την συνέχεια. Αυτό το γνωρίζουν τα αστικά επιτελεία και προετοιμάζονται.

          Το φοιτητικό κίνημα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να είναι το πρώτο που θα ρίξει ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι με σημείο εκκίνησης τον Οκτώβρη το φοιτητικό κίνημα πρέπει να μπει μπροστάρης όλου του εκπαιδευτικού κινήματος με στόχο να μπλοκάρει την εκπαιδευτική πολιτική και το ν. Διαμαντοπούλου και η κυβέρνηση να γνωρίσει την πρώτη της μεγάλη ήττα. Μαζί με τον υπόλοιπο λαό και τους αγώνες του θα τους νικήσουμε. Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει μαζί με την πολιτική της!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/9 ΣΤΟ Αμφ.ΣΙΔΕΡΗ ΣΤΙΣ 13.00μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9 ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου