Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΙΧΟΥΣ



Ένα ηλιόλουστο μεσημέρι Σαββάτου το ΔΣ της Γεωπονικής συνεδριάσε. Εκεί λοιπόν που όλα πήγαιναν όμορφα και ωραία ξαφνικά η ΠΑΣΠ κατέβασε πρόταση το ΔΣ να έχει πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα. Όλοι γέλασαν εκτός από έναν... την ΔΑΠ που συμφώνισε και έχρισε την ΠΑΣΠ πρόεδρο!

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, οι «μισητοί εχθροί» τα βρήκαν για να χρίσουν Αυτοκράτορα τους δεύτερους. Δίχνοντας έτσι ότι η ΔΑΠ είναι το πιο πιστό σκυλάκι της ΠΑΣΠ. Φανερόνοντας έτσι ότι σε μια σχολή δε χωράν δύο παρατάξεις που να εκφράζουν την Κυβέρνηση αλλά μία και αυτή που το κάνει καλύτερα στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΠΑΣΠ γι’ αυτό και οι μεν χαρίζουν την σχολή στους δε. Στα πλαίσια της καταστολής και της τρομοκρατίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή παντού στην κοινωνία τα τσουτσέκια της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, τα παιδιά της κυβέρνησης, θέλουν να καταστείλουν και το φοιτητικό κίνημα κλείνοντάς το στους τέσσερις τοίχους. Φαίνεται εκεί στην ΠΑΣΠ έχουν πρότυπο τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ αφού ακολουθούν παρόμοιες τακτικές. Απεργίες μιά φορά το μήνα – συνελεύσεις μια φορά το μήνα, Δε κατεβαίνουν σε ούτε μία πορεία, επίσημοι συνομιλητές της κυβέρνησης κ.ο.κ. Τώρα για να μοιάσουν και περισσότερο θέλουν να γίνουν και πρόεδροι. Δεν είναι τυχαίο πως όπου έχει γίνει αυτό οι φοιτητικοί σύλλογοι ή σωματεία είναι νεκρά και δεν αποφασίζουν για τίποτα. Χαρακτηριστικό είναι και το πράδειγμα των εργαζομένων από τα Ναυπηγία Σκαραμαγκά όπου όταν την έπεσαν στο υπουργείο εθνικής αμύνης που είναι και εργοδότης τους ο πρόεδρος του σωματείου βγήκε το βράδυ στα ΜΜΕ και ζήταγε συγνώμμη! Το αστείο φυσικά είναι πως για να τα καταφέρει η ΠΑΣΠ να γίνει παντοκράτορας ζήτησε την βοήθεια της «άσπονδης εχθρού» ΔΑΠ, φαίνεται τα βρήκαν τα παιδιά τελικά και βγαίνουν και για ποτάκια το βράδυ.

Στόχος τους δεν είναι βέβαια μόνο το να «κάνει κουμάντο» η ΠΑΣΠ στα πάντα αλλά και να μπεί στον πάγο ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα. Θέλουν να καταστείλουν την αγωνιζόμενη διάθεσή του κόσμου της σχολής, θέλουν να καταστείλουν το πιο αγωνιστικό κομμάτι μέσα στην Γεωπονική, τον ΑΝΑΧ. Θέλουν το φοιτητικό κίνημα να αποτελεί μιά ανάμνηση από το παρελθόν γιατί ξέρουν ότι αυτό είναι επικίνδυνο για την κυβέρνηση γιατί ξέρουν ότι η δημοκρατία του και οι αγώνες διαρκείας του είναι αυτά τα οποία μπορούν να δώσουν άλλη ώθηση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Γιατί ξέρουν ότι μπορεί να απειλήσει αυτή τη κυβέρνηση και αυτή την πολιτική που με τόσο πάθος στηρίζουν. Οι αγωνιστικές φανφάρες για τα φωτοβολταϊκά και τους ταρατσόκηπους δε πείθουν κανέναν. Τα παιδιά της κυβέρνησης θέλουν να μην κουνιέται φύλλο όχι μονάχα στην Γεωπονική αλλά παντού και για να το καταφέρουν αυτό θα κάνουν τα πάντα. Δε βγάζουν άχνα για τις εκλογές του Συμβουλίου διοίκησης που έχει την Τετάρτη ούτε και για τους εργαστηριακούς οδηγούς που καλούνται να τυπώσουν με δικά τους έξοδα οι φοιτητές.

Η γραφειοκρατικοποίηση του συλλόγου πάει χέρι χέρι με την καταστολή του. Η καταστολή πάει χέρι χέρι με τον φόβο και την τρομοκρατεία που σπέρνουν αυτή τη στιγμή Κυβέρνηση και τα τσιράκια της παντού γιατί είναι αδύναμη και θέλει να κλείσει σε κλουβί όλες τις αγωνιστικές διαθέσεις εντός και εκτός πανεπιστημίων. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας γιατί εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μας βγάλουμε από αυτή τη δύσκολη θέση. Το φοιτητικό κίνημα δε καταστέλεται, δεν υποχωρεί, δε συννενεί στα σχέδια τους, αλλά αντίθετα θα τσακίσει όλους αυτούς που το θέλουν ανάμνηση από το παρελθόν. Θα τσακίσει και αυτούς και την κυβέρνηση και όλα τα λαμόγια, υποκριτές που βάζουν πλάτη για το χειρότερό μας μέλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου