Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στην σημερινή εποχή της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος , το κεφάλαιο προσπαθεί, μέσω της σκληρής αστικής αναδιάρθρωσης, να ρίξει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Επομένως εισηγείται παγκοσμίως μια σειρά από βάρβαρες πολιτικές λιτότητας οι οποίες οδηγούν τους λαούς στην οικονομική εξαθλίωση, στην πείνα, ανεργία,στη μετανάστευση.
Προκειμένου όμως να υλοποιηθεί το σύνολο της αστικής επίθεσης στα εργατικά συμφέροντα χωρίς παρεμποδίσεις από την λαϊκή αγανάκτηση και δυσαρέσκεια. Απαιτείται μια ποιοτική τομή στο επίπεδο της κρατικής καταστολής ώστε να ποδοπατηθεί κάθε προσπάθεια λαϊκής διεκδίκησης και διαμαρτυρίας. Απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο όξυνσης της ταξικής πάλης, τα κράτη και οι υπερ-κρατικές ολοκληρώσεις (Ε.Ε.) θωρακίζονται απέναντι στους λαούς. Στη κατεύθυνση αυτή κινείται η σκλήρυνση του ποινικού κώδικα ,η “Ευρώπη Φρούριο” τα κλειστά σύνορα στους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους προσφυγές , στην ύψωση των φραχτών , η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και η επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος σε χώρες όπως η Γαλλία που έχει τεθεί υπό καθεστώς “εκτάκτου ανάγκης μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες των φονταμεταλιστών του ISIS.
Η παραπάνω τάση δικαιολογείται από το αστικό προσωπικό της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών της, ως “αναγκαία” και “προσωρινή” ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της τρομοκρατίας. Στη πραγματικότητα όμως, με τις κινήσεις αυτές το σύστημα επιθυμεί να χτυπήσει την εργατική τάξη και τις δυνάμεις του κινήματος. Με πρόφαση λοιπόν πως όλα γίνονται για να αντιμετωπιστεί το ISIS εξισώνουν το τρομοκράτη τζιχαντιστή με όλους αυτούς που αποτελούν κίνδυνο για την ομαλή διαιώνιση της αστικής κυριαρχίας. Έτσι στο όνομα της “καταπολέμησης της τρομοκρατίας” στοχοποιείται ο πρόσφυγα που αναζητά καλύτερες συνθήκες ζωής, ο ντόπιος εργάτης - εργαζόμενος που παλεύει για καλύτερες συνθήκες εργασίας, η μαχόμενη φοιτητιώσα νεολαία που αντιστέκεται σε ότι της στερεί τα βασικά της δικαιώματα. Όλες οι παραπάνω κοινωνικές κατηγορίες θεωρούνται και αντιμετωπίζονται από την άρχουσα τάξη ως τρομοκράτες. Οι μόνοι τρομοκράτες όμως είναι οι ίδιοι οι καπιταλιστές που στο βωμό του κέρδους τους θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές, καταπατούν δικαιώματα και καταστρατηγούν ελευθερίες, διεξάγουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Ένα τέτοιο παράδειγμα της όξυνσης της καταστολής , της ποινικοποίησης των αγώνων είναι το πρωτοφανές Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των 5 Ελλήνων φοιτητών. Πιο συγκεκριμένα, στις 12/11, ημέρα πανεργατικής απεργίας, η αστυνομία εισβάλλει στα σπίτια 5 αγωνιστών φοιτητών και τους συλλαμβάνει, έπειτα από την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τις ιταλικές αρχές. Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, μία κινητοποίηση που έγινε στοχοποιώντας την καπιταλιστική φιέστα της έκθεσης ΕΧPO, που διεξαγόταν εκείνες τις μέρες. Με την έκδοση του εντάλματος, το ιταλικό κράτος ζητάει από το ελληνικό κράτος την έκδοση των 5 αγωνιστών για να δικαστούν υπό το ιταλικό δίκαιο, απειλώντας τους με ποινές από 8 μέχρι 15 χρόνια. Με αυτή τη κίνηση τα αστικά κράτη ουσιαστικά θέλουν να τιμωρήσουν τους 5 αγωνιστές γιατί τόλμησαν να κινητοποιηθούν σε διεθνές επίπεδο και χρησιμοποίησαν το δικαίωμα τους στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία. Γίνεται ολοφάνερο έτσι, πως στη νέα τάξη πραγμάτων που θέλει το κεφάλαιο να δημιουργήσει, δεν χωράνε αγώνες και αντιστάσεις, δεν επιτρέπεται η διεθνοποίηση του κινήματος. Όλα πρέπει να κυλάνε ομαλά ώστε το κεφάλαιο να μπορέσει να υπερβεί τη κρίση του εις βάρος των λαϊκών – εργατικών μαζών.
Στο πρόσωπο αυτών των 5 φοιτητών πρέπει όλοι εμείς να δούμε τον εαυτό μας καθώς είναι οι νέοι που με ανησυχίες αγωνίζονται ενάντια στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εντός των σχολών τους και της κοινωνίας. Σήμερα μπορεί το σύστημα να έδειξε σε αυτούς το σκληρό του πρόσωπο, αύριο όμως θα το δείξει σε όποιον πάει να διαμαρτυρηθεί που του παίρνουν το σπίτι οι τράπεζες, σε όποιον τολμήσει να ζητήσει αύξηση του μισθού του, σε όποιον τάσσεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καταστολή
Για μας το συγκεκριμένο θέμα που άφορα συνολικά το μέλλον του κινήματος και των αγώνων των επόμενων γενιών. Και αυτό διότι οι νεότερες γενιές ετοιμάζονται να μεγαλώσουν όχι απλά χωρίς παραστάσεις νίκης αλλά χωρίς καν παραστάσεις αγώνα. Δεν θα έχουν ούτε καν εικόνες αγώνα άρα λοιπόν αυτό που συμβαίνει στο σήμερα δημιουργεί συνειδήσεις για το αύριο. Το κεφάλαιο μας θέλει να δουλεύουμε σαν δούλοι και να διαθέτουμε συνείδηση δούλου. Για να μην γίνουμε λοιπόν η γενιάς της δουλείας και της υποταγής, ούτε εμείς ούτε οι υπόλοιπες γενιές, πρέπει να αντισταθούμε στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν κυβερνήσεις και Ε.Ε. μέσα από ανυποχώρητους αγώνες νεολαία και εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή με δουλειά - μόρφωση - ελευθερίες. Για όλους εμάς που η καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν δε μας χωρά, είναι χρέος μας να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 συμφοιτητών μας. Να μην επιτρέψουμε να παγιωθεί μια κατάσταση όπου η καταστολή και η αστυνομοκρατία θα είναι πλέον κάτι συνηθισμένο, κάτι που ''απλά συμβαίνει'' στο όνομα της ''τάξης και της ασφάλειας'' αλλά στην πραγματικότητα θα έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τους αγώνες μας.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ
  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ.
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ! ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΝΕΟΙ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΙ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου