Τρίτη 5 Μαΐου 2015

10 + 1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΝ.Α.Χ. - Ε.Α.Α.Κ.

Στις φετινές εκλογές η φοιτητιώσα νεολαία έχει τη δυνατότητα να μαυρίσει αυτούς που μαυρίζουν τη ζωή της. Στις 13 Μάη, πρέπει και μπορούμε να πετάξουμε στα σκουπίδια τις πολιτικές των Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, που κατέστρεψαν τη νεολαία και τα όνειρά της. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να ισχυροποιηθεί έντονα η πολιτική αντίληψη που δε χαρίζεται σε καμία κυβέρνηση, δε δίνει πίστωση χρόνου σε διαπραγματεύσεις, αλλά αντιθέτως πρεσβεύει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ το φοιτητικό κίνημα πρέπει να βγει μαχητικά στο προσκήνιο.


ΣΤΙΣ 13 ΜΑΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
  1. Δεν αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Καταδικάζουμε με τη συμμετοχή μας στις εκλογές, τις καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ – ΠΑΣΠ και τους πολιτικούς φορείς αυτών.
  2. Ενισχύουμε την ασυμβίβαστη – επαναστατική αριστερά, την μόνη που δεν εγκλωβίζεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, εν αντιθέσει μάχεται εδώ και τώρα για την άμεση ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων, νέων και παλιών.
  3. Καταψηφίζουμε τις λογικές όλων των άλλων παρατάξεων, που από διαφορετική μπάντα, θέλουν ένα φοιτητικό κίνημα που θα ελέγχεται και θα καθοδηγείται από γραφειοκρατικά όργανα συγκροτημένα από τις εκλογές (Ε.Φ.Ε.Ε.)
  4. Ενισχύουμε τα πραγματικά δικά μας όργανα, δηλαδή τις γενικές συνελεύσεις και το συντονισμό τους.
  5. Με τη ψήφο μας διευκολύνουμε το δρόμο για την αναζωπύρωση των κινημάτων και των αγώνων όλου του προηγούμενου διαστήματος.
  6. Ριχνόμαστε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στη μάχη για να αποτρέψει ο ίδιος ο λαός, τη σύναψη ενός νέου μνημονίου στα τέλη Μαΐου.
  7. Εντείνουμε τη πάλη μας για την άμεση κατάργηση του ν. Διαμαντοπούλου και κάθε πτυχή επιχειρηματικοποίησης των πανεπιστήμιων.
  8. Παλεύουμε για την ανατροπή των νέων προγραμμάτων σπουδών σε Τρόφιμα και Βιοτεχνολογία και απαιτούμε οι σπουδές μας να προσαρμόζονται στις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας και όχι της αγοράς και των μεγαλοεπιχειρήσεων.
  9. Τσακίζουμε κάθε φασίζουσα άποψη εντός του Φοιτητικού Συλλόγου. Ενισχύουμε την οργανωμένη πάλη ενάντια στην ακροδεξιά ρητορεία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που συγκαλύπτει του δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
  10. Κόντρα στα εμπορευματοποιημένα πρότυπα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, προβάλλουμε το δικό μας πολιτιστικό αντιπρόταγμα μέσα στις σχολές.

  1. Αναδεικνύουμε την ανάγκη Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ, χωρίς παλιά και νέα μνημόνια. Ισχυροποιούμε τη μόνη αντίληψη που πρεσβεύει ότι αποκλειστικά οι αγώνες μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τη κατάσταση. Δίνουμε τη δυνατότητα και ανοίγουμε δρόμο ώστε το νέο πολιτικό φοιτητικό κίνημα να πάρει σάρκα και οστά, να ανατρέψει τη νέα τάξη πραγμάτων της λιτότητας και της ανεργίας και να επιβάλλει τις ανάγκες και τα δικαιώματά του σε ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου