Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Αντι-ερωτηματολόγιο:

1.Στις εκλογές της 13 Μάη ψηφίζουμε ώστε:
Α) να “ευχαριστήσουμε” τα παιδιά των ΔΑΠ – ΠΑΣΠ που μας κέρναγαν ποτάκια και μας χάριζαν σημειώσεις όλη τη χρονιά.
Β) να ενισχύσουμε το μόνο γνήσιο κόμμα της αριστεράς, καθώς ως γνωστόν “πας μη ΚΚΕ, αντικομουνιστής”
Γ) να στηρίξουμε τη κυβερνητική παράταξη της ΑΡ.ΕΝ., που το μόνο που κάνει είναι να “χειροκροτά” κάθε πράξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.
Δ) να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η νεολαία ούτε υποτάσσεται – ούτε διαπραγματεύεται αλλά αντιθέτως αγωνίζεται – ανατρέπει – νικά.

2. Το μήνυμα των φετινών εκλογών θέλουμε να αναδεικνύει πως:
Α) Οι αυταρχικές πολιτικές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ που διέλυσαν τη κοινωνία και ειδικότερα τη νεολαία, ήταν σωστές και δικαιολογημένες και συνεπώς θα πρέπει να συνεχιστούν.
Β) Το φοιτητικό κίνημα είναι ανήμπορο να αυτοκαθοδηγείται και χρειάζεται επειγόντως να το πάρει από το χεράκι το Κ.Κ.Ε., ακόμα και αν προσπαθεί να το καπελώνει συνεχώς.
Γ) Οι φοιτητές βρίσκονται στο πλάι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ και σηκώνοντας τα χέρια τους, εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ανούσιες και άκαρπες “διαπραγματεύσεις”.
Δ) Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταδικάζουν έμπρακτα τις παραπάνω λογικές και επιβάλουν τις ανάγκες τους μέσω της συγκρότησης ενός μαχητικού κινήματος διαρκείας.
3. Όσον αφορά τη κουβέντα περί ανασύστασης της Ε.Φ.Ε.Ε δηλώνουμε ότι:
Α) Η ΔΑΠ έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι οι σχολές είναι κέντρα βίας και ανομίας, και προφανώς πρέπει να μπει μια τάξη από ένα ανώτερο όργανο των παρατάξεων που θα ¨φροντίζει” για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων.
Β) Η ΚΝΕ έχει δίκιο και για αυτό επιθυμούμε να συσταθεί ένα τριτοβάθμιο όργανο το οποίο θα ελέγχεται από τις δυνάμεις του ΚΚΕ. Αυτές θα καθοδηγούν το φοιτητικό κίνημα, καθώς συν τοις άλλοις είναι και παντογνώστες των αγώνων.
Γ) Η ΑΡ.ΕΝ δίκιο όταν “φωνάζει” ότι τώρα που η κυβέρνηση είναι αριστερή, η ΕΦΕΕ θα βοηθήσει ως εργαλείο “διαλόγου και συνδιαλλαγής” μεταξύ κινήματος και κράτους.
Δ) Καμία προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ε.Φ.Ε.Ε. και οποιουδήποτε άλλου οργάνου δε θα πετύχει. ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

4 Για το νέο πολυνομοσχέδιο της Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να πούμε ότι:

Α) Ευτυχώς κράτησε πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, δικαιώνοντας απολύτως τις πολιτικές του παλιού δικομματισμού Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ
Β) Τη μάχη για άμεσο μπλοκάρισμα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης θα τη δώσει το Κ.Κ.Ε. από τη βουλή, οπότε εμείς απλά πρέπει να ψηφίσουμε ΚΝΕ στις εκλογές και κατά τα άλλα “κομπλέ”.
Γ) Το νέο πολυνομοσχέδιο είναι ιδιαίτερο αριστερό μέτρο και πρέπει να πούμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στη κυβέρνηση.
Δ) Σε καμία περίπτωση το νέο πολυνομοσχέδιο δε μας καλύπτει. Οργανώνουμε τη πάλη μας για άμεση ανατροπή κάθε πτυχής του ν. Διαμαντοπούλου και μπλοκάρισμα κάθε σπιθαμής επιχειρηματικοποίησης των πανεπιστημίων, με όρους επιβολής.

5. Για το πως θα αλλάξει πραγματικά η κατάσταση, δηλώνουμε ότι:

Α) Θα στηρίξουμε ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ στις εκλογές και θα μας δώσουν σημειώσεις ώστε να βρούμε δουλειά, με 400 ευρώ!!!!
Β) Ο γραμματέας του κόμματος λέει ότι το ΚΚΕ θα κουνήσει το μαγικό ραβδάκι του και θα φέρει την ειρήνη και την ισότητα στο κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται για να πετύχει αυτό είναι είναι να ψηφίσουμε ΚΝΕ στις εκλογές.
Γ) Μα η κατάσταση ήδη έχει αλλάξει, από τη στιγμή που βγήκε ο Αλέξης πρωθυπουργός και ο Καμμένος Υπουργός Αμύνης. Δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο!!!
Δ) Το νέο πολιτικό φοιτητικό κίνημα σα βραχίονας του εργατικού θα βγει στο προσκήνιο και θα σαρώσει όλους αυτούς που πουλάνε ψεύτικες ελπίδες και συντελούν με τη στάση τους στη διαιώνιση της βάρβαρης νέας τάξης πραγμάτων.

6. Στις 13 Μάη ψηφίζουμε:
Α) ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ, ούτως ή άλλως το ένα και το αυτό είναι.
Β) ΚΝΕ, γιατί μόνο αυτοί μπορούν να διεκδικήσουν τα αιτηματά μας.
Γ) ΑΡ.ΕΝ., γιατί ο Βαρουφάκης είναι και πολύ αλάνι.
Δ) Ανεξάρτητο Αριστερό Χώρο, γιατί έχουμε τη πεποίθηση ότι οι αγώνες μπορούν, πρέπει και ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου