Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Αυτή τη στιγμή,φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε τροχιά αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης-Ε.Ε. για επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων. Σε Αθήνα,Πάτρα,Θεσ/νικη,Βόλο οι φοιτητές έχουν ξεκινήσει με καταλήψεις πρυτανειών-σχολών,πορείες και κινητοποιήσεις ,ώστε να μπλοκάρουν στο σύνολό της την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που έρχεται να διαλύσει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κινηματικής κατεύθυνσης που μπαίνουν σιγά σιγά οι σχολές αποτελεί η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ,από φοιτητές και εργαζόμενους,παρόλο που ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Φορτσάκης, πιστός στο δόγμα “νόμος και τάξη” χρησιμοποίησε πολλές φορές ΜΑΤ,security και την απειλή εισαγγελικής παρέμβασης για να επιβάλλει την ομαλότητα. Στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στη πρυτανεία του ΕΚΠΑ και στη Νομική δημιουργούνται σιγά σιγά κέντρα αγώνα και συντονισμού φοιτητών και εργαζομένων.
Παρά την συστημική προπαγάνδα του υπουργείου,των πρυτάνεων αλλά και των καθεστωτικών παρατάξεων ΔΑΠ-ΠΑΣΠ,φαίνεται ότι έχουν μπει γερά θεμέλια για ένα ισχυρό φοιτητικό κίνημα,που θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες για ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ. Κινητήρια δύναμη για αυτό το αρχικό ξέσπασμα, είναι ο θεσμός της γενικής συνέλευσης. Όλες οι παραπάνω δράσεις των φοιτητικών συλλόγων στις πόλεις της Ελλάδας,προέρχονται από τις γενικές συνελεύσεις και το συντονισμό αυτών. Η γενική συνέλευση χάρη στην αμεσοδημοκρατική δομή της,αποτελεί το μόνο όργανο του φοιτητικού συλλόγου από το οποίο μπορεί να ξεκινήσει και να οργανωθεί συλλογικά η πάλη μας. Η γενική συνέλευση παραμένει όπως και τα προηγούμενα χρόνια,ένα ισχυρό όπλο αγώνα και διεκδικήσεων στα χέρια των φοιτητών για τις δύσκολες μάχες που έρχονται ενάντια στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν τόσο σε επίπεδο παιδείας όσο και κοινωνίας,
Σαν σύλλογος Γεωπονικής παρά τα όσα γίνονται στη κοινωνία,δεν έχουμε καταφέρει καν να πραγματοποιήσουμε γενική συνέλευση ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι φοιτητές το πως θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα. Πρέπει οι ίδιοι οι φοιτητές μέσω των συλλογικών διαδικασιών τους να λάβουν ξεκάθαρη καταδικαστική απόφαση ενάντια στις πολιτικές:
  • Που θέλουν να μετατρέψουν,μέσω των οργανισμών, το πανεπιστήμιο σε επιχείρηση που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και οι φοιτητές δεν θα έχουν κανένα λόγο.
  • Που πετάνε φοιτητές έξω από τις σχολές και επιβάλλουν όρια φοίτησης,πλήττοντας έτσι κυρίαρχα τις λαϊκές οικογένειες
Οφείλουμε σα φοιτητικός σύλλογος να συμμετέχουμε και να έχουμε λόγο στις γραμμές του φοιτητικού κινήματος. Οφείλουμε στον εαυτό μας και στις οικογένειές μας να αγωνιστούμε για αυτό που μας αξίζει,για ΠΑΙΔΕΙΑ δημόσια και δωρεάν χωρίς ταξικούς φραγμούς,για ΔΟΥΛΕΙΑ με πλήρη εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα προς όφελος της κοινωνίας,για δημοκρατικές- λαϊκές ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ. Η γενική συνέλευση είναι το μόνο όργανο που μπορεί να επιβάλλει τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας και αυτό διότι είναι η μόνη διαδικασία στην οποία μπορεί και πρέπει να τοποθετηθεί,να ρωτήσει,να κρίνει και να καταθέσει πλαίσιο κάθε μέλος του φοιτητικού συλλόγου.
Εμείς σαν ΑΝεξάρτητος Αριστερός Χώρος καλούμε όλους τους φοιτητές στη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου στις 5 Νοέμβρη,ώστε μέσα από τα δικά μας όργανα πολιτικής και αγώνα να συμμετέχουμε σα σύλλογος στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στα Προπύλαια και στη συνέχεια, στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων,ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας με τους άλλους συλλόγους και τους εργαζόμενους ανά τη χώρα. Η πορεία στις 6 Νοέμβρη έχει διπλή σημασία,καθώς εκείνη τη μέρα επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα,για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Να τους υποδεχθούμε όπως τους αρμόζει...

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 14.00 ΣΤΟ αμφ. ΣΙΔΕΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου