Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ''ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ''

                           ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ‘’ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ’’
 Όλοι καταλαβαίνουμε πώς εξελίσσεται η ζωή μας πλέον, μέσα από κάθε πτυχή της και πώς μας επηρεάζει στο σύνολό της η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση, με βάση την κατεύθυνση της ΕΕ-ΔΝΤ και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Την επιτομή της επίθεσης που ασκεί το κεφάλαιο, μέσα από την καπιταλιστική αναδιάρθρωση, προκειμένου να φορτώσει τα βάρη της κρίσης του στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας, αποτελεί το 3ο μνημόνιο. Το νέο πακέτο μέτρων έχει ως μοναδικό στόχο να καταδικάσει το σύνολο της κοινωνίας στην περαιτέρω εξαθλίωση, και αυτό φαίνεται συγκεκριμένα τώρα μέσα από το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Το νομοσχέδιο αυτό, εξισώνει προς τα κάτω τις συντάξεις και την ασφάλιση όλων των εργαζομένων(μέσα από ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο), εξοντώνει τα μικρομεσαία στρώματα, καταστρέφει την αγροτική παραγωγή. Ειδικότερα, για την νεολαία, μαζί με την ανεργία και τις νέες μορφές εργασίας(ελαστασφάλεια-voucher-μαύρη εργασία) ουσιαστικά σηματοδοτεί μαύρα γηρατειά-δουλειά μέχρι τα 70 και περίθαλψη ράντζου, αφού οι περισσότεροι ή δε θα μπορούν να είναι ασφαλισμένοι ή η περίθαλψή τους θα είναι για τα υποτυπώδη. Το ασφαλιστικό έρχεται σαν συνέχεια όλης της επίθεσης του 3ου μνημονίου, μαζί με τις κατασχέσεις σπιτιών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση των πανεπιστημίων, τους αντιεργοδοτικούς νόμους, το νέο νομοσχέδιο για το στρατό.
  Πέρα από το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο Φίλη για την παιδεία. Το νομοσχέδιο αυτό, επηρεάζει το σύνολο της παιδείας, ξεκινώντας από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην οποία βάζει ακόμα πιο ανταγωνιστικά κριτήρια, εισχωρεί ξεκάθαρα η λογική των ταξικών φραγμών-παιδεία για λίγους και εκλεκτούς- και δημιουργεί διαφορετικές ταχύτητες εργαζομένων(εξειδικευμένοι διανοητικοί εργάτες στα πανεπιστήμια-ανειδίκευτοι στις τεχνικές σχολές). Παράλληλα, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο βασικός πυλώνας του νόμου Διαμαντοπούλου, που δεν είναι άλλος από την επιχειρηματική αναδιάρθρωση του συνόλου της παιδείας, μένει ανέγγιχτος. Με άλλα λόγια, ο νόμος Φίλη προτείνει αλλαγές στα προγράμματα σπουδών με βάση τις ανάγκες της αγοράς και τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην εκάστοτε χρονική περίοδο, δηλαδή η γνώση την οποία λαμβάνουμε να είναι πλήρως εναρμονισμένη και εξειδικευμένη με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έρχονται να προστεθούν και οι πιστωτικές μονάδες(διάλυση του πτυχίου), τα κέντρα επανακατάρτισης, λειτουργία των πανεπιστημίων βάση ιδιωτικοικονομικών κριτηρίων. Την ίδια στιγμή έχει ανοίξει από το υπουργείο ο Εθνικός Διάλογος για την παιδεία, με τον οποίο ουσιαστικά το υπουργείο προσπαθεί να αποσπάσει κοινωνική συναίνεση, αλλά και να ενσωματώσει όλα εκείνα τα κομμάτια που το προηγούμενο διάστημα συγκροτούσαν το φοιτητικό κίνημα, μέσα από τις δήθεν ‘’δημοκρατικές διαδικασίες’’, προωθώντας ουσιαστικά τη διάλυση της παιδείας. Όλα αυτά δεν προχωράνε μόνο μέσα από το νομοσχέδιο Φίλη, αλλά έρχονται ταυτόχρονα μέσα από τον μοχλό της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων που επιταχύνει αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την αυτονόμηση των ιδρυμάτων και το ξεπούλημά τους στις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, στη Γεωπονική βλέπουμε το θέμα που έχει προκύψει με τις κατευθύνσεις στο τμήμα της Αξιοποίησης λόγω της υποχρηματοδότησης, οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι των φοιτητών να πετιούνται απ’ έξω, ενώ ταυτόχρονα άλλα τμήματα τα οποία έχουν καλύτερη θέση στην αγορά και αποδίδουν κέρδος(π.χ. Γαλακτοκομία) χρηματοδοτούνται με υπέρογκα ποσά, αλλά και το ίδιο το πανεπιστήμιο διαθέτει λεφτά για ανούσιους εκσυγχρονισμούς(π.χ.ηλεκτρικά λεωφορεία!!). Ένα ακόμη στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, αποτελούν και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα η σχολή να έχει μετατραπεί σε βούρκο με τον τεράστιο οχετό σκουπιδιών.
   Σε όλη αυτήν την κατάσταση, την ‘’ομαλότητα-ασφάλεια’’ μέσα στις σχολές, η οποία είναι οργανικό στοιχείο για την συνέχεια της επίθεσης και της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, τη δίνουν απλόχερα οι καθεστωτικές παρατάξεις ΠΑΣΠ-ΔΑΠ. Οι παρατάξεις αυτές, υποστηρικτές όλων των κατευθύνσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και της Μπολόνια, αλλά συγχρόνως κάνοντας μια ιδιότυπη αντιπολίτευση από αστική σκοπιά, αποτελούν το βασικό μοχλό για την απονέκρωση-απολιτικοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, την ενσωμάτωση του φοιτητικού κινήματος και τη σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά. Μέσα στη σχολή, βλέπουμε και το πώς υποστηρίζουν τον ξεπουλημένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, πώς προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον σύλλογο μιλώντας για επαγγελματικά δικαιώματα και να τον εγκλωβίσουν σε λογικές συντεχνιακού αγώνα, αλλά και να τον καταστείλλουν προβάλλοντας τη λογική του διαλόγου και της συνεννόησης με την πρυτανεία και τους μεγαλοκαθηγητάδες.
  Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ η νεολαία να δώσει το αγωνιστικό της παρόν ενάντια σε όλους αυτούς που υποβαθμίζουν τη ζωή της και την οδηγούν στην εξαθλίωση. Δεν θα πέσει στις πλάτες μας το βάρος της υποχρηματοδότησης, δε θα πληρώσουμε εμείς τη διάλυση της παιδείας που εισηγούνται οι πολιτικές της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου. Η νεολαία πλάι στο πλευρό των εργαζομένων οφείλει να βγει στους δρόμους και να παλέψει, με όρους μαχητικούς, ώστε να μην περάσει το ασφαλιστικό πολυνομοσχέδιο και η “επιχείρηση ενσωμάτωσης” του φοιτητικού κινήματος μέσα από τον διάλογο για τη Παιδεία. Το εργατικό κίνημα μέσα από το συντονισμό των ανεξάρτητων – πρωτοβάθμιων σωματείων πρέπει να συσπειρώσει το σύνολο της κοινωνίας ώστε να κλιμακωθεί ο αγώνας για πλήρη – δημόσια – δωρεάν ασφάλιση και μια ζωή με ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

                  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02/03 ΣΤΙΣ 2 ΣΤΟ ΑΜΦ.ΣΙΔΕΡΗ
                   ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



                  
       /

2 σχόλια:

  1. Χαίρετε
      Χρειάζεται ένα άνετο δάνειο προς την ικανοποίησή σας;
      Η προσφορά @ επιτόκιο 3% επιτόκιο δανείου διαθέσιμα για τις τοπικές προσιτή
    και διεθνείς δανειολήπτες.
      Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη
    δυναμική και συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας.
      Εμείς μακροπρόθεσμων πιστώσεων πενήντα χρόνια κατ 'ανώτατο όριο
    επικοινωνήστε μαζί μας στο (Xlcatlinloanfirm@gmail.com)


    ΑΊΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΆΝΕΙΟ
    ΌΝΟΜΑ: ................................
    ΦΥΛΟ: .........................
    Οικογενειακής κατάστασης: ...........................
    ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ: ................................
    ΠΟΛΗ / ΤΚ: .................
    ΧΏΡΑ: .................
    ΗΛΙΚΙΑ: ............
    ΠΟΣΟ απαιτείται ως Δανείου: ..............
    Διάρκεια Δανείου: ...............
    ΜΗΝΙΑΊΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ: .............
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ............
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ: ...........
    Έγκυρο αριθμό τηλεφώνου: .............
    FAX: ................
       Συμπληρώσετε το παρόν έντυπο και να το στείλετε BACK TO (xlcatlinloanfirm@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Do you need Personal Loan?
    Business Cash Loan?
    Unsecured Loan
    Fast and Simple Loan?
    Quick Application Process?
    Approvals within 24-72 Hours?
    No Hidden Fees Loan?
    Funding in less than 1 Week?
    Get unsecured working capital?
    Contact Us At :mrhamdnloanoffer@gmail.com
    LOAN SERVICES AVAILABLE INCLUDE:
    ================================
    *Commercial Loans.
    *Personal Loans.
    *Business Loans.
    *Investments Loans.
    *Development Loans.
    *Acquisition Loans .
    *Construction loans.
    *Business Loans And many More:
    Contact Us At :mrhamdnloanoffer@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή