Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ! ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!



Στη Γαλλία τις τελευταίες βδομάδες... Απεργίες διαρκείας, μαζικές πορείες σε καθημερινή βάση, συγκρούσεις του λαού με τις αστυνομικές δυνάμεις, κατειλημμένες πλατείες, μαθητές – φοιτητές – εργαζόμενοι ενωμένοι σαν μία γροθιά. Με λίγα λόγια ΕΞΕΓΕΡΣΗ μέσα σε ένα κράτος – προπύργιο της Ε.Ε.. Εξέγερση λοιπόν, έτσι ονομάζεται αυτό που συμβαίνει λίγα βήματα έξω από τη χώρα μας. Εξέγερση την εποχή της δομικής κρίσης του σύγχρονου καπιταλισμού, εξέγερση που αναδεικνύει με επιθετικούς όρους την βία και την ωμότητα της αστικής επίθεσης, εξέγερση που χαρίζει απλόχερα ελπίδα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που μαστίζονται και εξαθλιώνονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας, εξέγερση που σπάει στην πράξη το σαθρό ιδεολόγημα του “δεν υπάρχει εναλλακτική”.
Από όταν αρχίσαμε να θυμόμαστε τον εαυτό μας, ακούγαμε από τους δημοσιογράφους στα ρεπορτάζ των ειδήσεων, τους πολιτικούς από τα έδρανα της Βουλής, ακόμα και από τους συγγενείς μας από τα οικογενειακά μας τραπέζι: πόσο “μπροστά” είναι οι υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού, πόσο πειθαρχημένοι είναι οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, πόσο πολύ φταίνε οι Έλληνες για το ξέσπασμα της κρίσης, πόσο πολύ φταίνε οι φοιτητές που προχωράνε σε καταλήψεις, πόσο πλήττουν την εικόνα της χώρας τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κ.ο.κ.. Η ιστορία όμως, για ακόμα μία φορά, παίζει περίεργα παιχνίδια. Όπως φαίνεται, η Γαλλική νεολαία και το εργατικό κίνημα, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, να αποδομήσει ότι ακούγαμε όλη μας τη ζωή και να πυροδοτήσει νέες καταστάσεις. Σε μια χώρα – υπόδειγμα για τον δυτικό καπιταλισμό, άναψε μια φλόγα που δύσκολα σβήνει. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού της Γαλλίας, παίρνουν την απάντηση που τους αξίζουν. Η Ε.Ε. και η “αριστερή¨ κυβέρνηση της Γαλλίας, προκειμένου να υλοποιηθούν στο σύνολό τους οι αστικές αναδιαρθρώσεις σαν αναγκαιότητα για την υπέρβαση της κρίσης από πλευρά κεφαλαίου, πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να τροποποιήσουν άρδην τους εργασιακούς νόμους της Γαλλίας, ώστε να εγκαθιδρυθεί μια νέα εργασιακή πραγματικότητα, αυτή της κόλασης για τους εργαζόμενους. Οι συγκεκριμένες αλλαγές ενδεικτικά προέβλεπαν πως πλέον, ο απασχολούμενος στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να εργάζεται μέχρι 10 ώρες την ημέρα. Όμως κατόπιν συμφωνίας με την επιχείρηση, αυτό μπορεί να αυξηθεί κατά 2 ώρες. Για την εβδομάδα διατηρείται η βάση του 35ώρου, όμως ορίζονται ως μέγιστο όριο οι 48 ώρες εργασίας την εβδομάδα, που μπορούν να γίνουν 60 μετά από έγκριση της διοίκησης. Όσον αφορά στις υπερωρίες, η προσαύξηση θα είναι τουλάχιστον 10% και θα διαμορφώνεται σε 25% αν δεν έχει προηγηθεί συμφωνία. Η εταιρεία μπορεί να επικαλεστεί «σημαντική έλλειψη ρευστότητας» ή «εταιρική αναδιοργάνωση, αναγκαία για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας». Παράλληλα, για εργαζόμενους πάνω από 20 χρόνια, οι αποζημιώσεις δεν θα ξεπερνούν τους 15 μισθούς. Το μαζικό κίνημα όμως, στο άκουσμα αυτής της κατάφωρης αδικίας βγήκε στους δρόμους, με κυρίαρχο πρωτοστάτη μάλιστα την ίδια την νεολαία. Έτσι λοιπόν, μαθητές και φοιτητές προχωράνε εδώ και 2 – 3 βδομάδες σε συνεχιζόμενες καταλήψεις και καλούν σε μαχητικές συγκεντρώσεις στο πλευρό των σωματείων και του εργατικού κινήματος.
Η θέληση μάλιστα, του συνόλου του Γαλλικού λαού είναι τόσο ισχυρή που σπάει καθημερινά τον φασιστικό στρατιωτικό νόμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Η ξεκάθαρη καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών, η καθημερινή παρουσία του στρατού στους δρόμους, η αναστολή του συντάγματος, η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και η εισβολή των διωκτικών αρχών στην προσωπική ζωή όχι μόνο δεν τρόμαξαν τους Γάλλους αλλά αντιθέτως τους πείσμωσαν ώστε και με αιχμή τον νέο εργασιακό νόμο να παλεύουν επιπρόσθετα ενάντια στο καθεστώς “έκτακτης ανάγκης”.
Ορμώμενοι από τα λόγια της Attack στην ανεργία και στην επισφάλεια, συλλογικότητα που μάχεται ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνει η νεολαία, σε αγωνιστικό χαιρετισμό που απευθύνει στην εξεγερμένη Γαλλική νεολαία: “Οι κινητοποιήσεις σας αποτελούν φάρο για όλη την νεολαία της Ευρώπης, η οποία πλήττεται από την επίθεση των αντιδραστικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των παγκόσμιων θεσμών όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, των τραπεζών και των πολυεθνικών. .......Αυτή η μαυρίλα δεν σπάει με τον ατομικό δρόμο και την προσδοκία ανέλιξης επί πτωμάτων. Αντίθετα σπάει με τους κοινούς μας αγώνες! Δεν θα ξεχάσουμε 10 χρόνια πριν ότι οι δικές σας κινητοποιήσεις ενάντια στο Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης (CPE) ενέπνευσαν το νεολαιίστικό κίνημα στην Ελλάδα. Από το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα του 06-07, τον Δεκέμβρη του ’08, τον πανεργατικό ξεσηκωμό του ’10-’12, καθώς και την μαζική τοποθέτηση της νέας γενιάς υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, η ελληνική νεολαία έχει δείξει ότι όταν θέλει, μπορεί. Σε όλη αυτή την πορεία, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι για να μπορούν να νικήσουν οι αγώνες οφείλουν να έχουν συγκεκριμένη στόχευση, περιεχόμενο και βηματισμό προκειμένου να είναι πραγματικά νικηφόροι και να ανοίξουν τον δρόμο για την συνολική ανατροπή.” Εμείς σαν ΑΝ.Α.Χ. από την πλευρά μας, καλούμε το σύνολο της πληττόμενης νεολαίας, δηλ. Την νέα εργατική βάρδια, τους άνεργους, το κόσμο εκείνον που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η σύγχρονη πραγματικότητα τον πετάει στο περιθώριο, να αγκαλιάσει την Γαλλική Εξέγερση και να δράσει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια κλιμάκωσης της πάλης της δικιάς μας νεολαίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νόμο και σε κάθε πτυχή του 3ου μνημονίου. Συνεχίζοντας πάλι με τα λόγια της Attack: “Σας ευχαριστούμε που μας υπενθυμίσατε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και δεν έχει κριθεί. Και να είστε σίγουροι ότι έρχονται και οι δικές μας μέρες. Μέρες στις οποίες η νεολαία της Ελλάδας και της Ευρώπης θα δείξει την δύναμή της, τη μαχητικότητα, την επιμονή της για να ζήσει ένα καλύτερο αύριο. Μέρες που όλοι αυτοί που μας θέλουν υπάκουους θα πληρώσουν για την αθλιότητα που ζούμε. Για τους πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο, για τους άνεργους που ψάχνουν δουλειά για να επιβιώσουν, για όλους εκείνους που δουλεύουν για ψίχουλα, για όλους αυτούς. Και εκείνες τις μέρες θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε την δική μας κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πόλεμο και ρατσισμό.” θεωρούμε πως τον καλύτερο αγωνιστικό – διεθνιστικό χαιρετισμό στα αδέρφια μας από την Γαλλία θα τον δώσουμε μέσα από τον δρόμο του ατέρμονου αγώνα απέναντι σε ότι υποβαθμίζει τη ζωή μας, μέσα από την ασταμάτητη πάλη για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης στα εργατικά συμφέροντα, μέσα από την κατάρρευση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ., μέσα από την οργάνωση μας πάνω στις δομές και τα όργανα του ταξικά ανασυγκροτημένου κινήματος, στο τέλος τέλος ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ!
ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ! ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου