Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

OI ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ-ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Γιατί να έρθει κάποιος/α στην Γενική Συνέλευση;
  Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποτελεί το ανώτερο όργανο αποφάσεων του ίδιου, μέσα στο οποίο όλοι οι φοιτητές μπορούν συλλογικά να συζητάνε, να αντιπαρατίθενται πολιτικά και εν τέλει να αποφασίζουν για οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία, μέσα στην οποία καθένας έχει ισότιμο λόγο και ρόλο τόσο κατά την διάρκειά της, πολλών δε μάλλον στην απόληξή της.
Γιατί είναι σημαντική μια Γενική Συνέλευση;
  Αντιμετωπίζουμε συνεχώς αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητά μας, τα οποία αφορούν τόσο την σχολή και τον τρόπο με τον οποίο υπάρχουμε μέσα σε αυτή (απλήρωτες και ανασφάλιστες πρακτικές, ελλείψεις σε αναλώσιμα εργαστηρίων, κατάργηση κατευθύνσεων και γνωστικών αντικειμένων κλπ), άλλοτε αφορούν το ίδιο το πανεπιστήμιο (ξεπούλημα του ΓΠΑ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, έρευνα χρηματοδοτούμενη για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι για τις ανάγκες μας, ξεπούλημα σίτισης και έλλειψη εστιών κλπ). Τέλος, προβλήματα που θίγονται ευρύτερα στο κοινωνικό πεδίο και αφορούν ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η νεολαία θα εργάζεται με τους πιο σκληρούς όρους, θα επιβιώνει με λίγα και η ζωή της συνεχώς θα υποβαθμίζεται λόγω των πολιτικών που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το κεφάλαιο. Όλα αυτά τα προβλήματα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε αποτελούν διακύβευμα για την Γενική Συνέλευση και ορίζουν την σημαντικότητα της, για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς.
Πως βλέπουν την Γενική Συνέλευση οι Πρυτάνεις, οι καθεστωτικές δυνάμεις (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) και όσοι μιλούν ενάντια στους αγώνες της νεολαίας;
  Πολλές φορές ακούμε πως η Γενική Συνέλευση μπορεί να είναι ένα «πανηγύρι των παρατάξεων», να είναι ένας τρόπος «τρομοκρατίας των μειοψηφιών» ή κάτι το οποίο δεν είναι αναγκαίο να γίνεται για περισσότερες από 2 φορές τον χρόνο. Τέτοιες αντιλήψεις αναπαράγουν όσοι εχθρεύονται του αγώνες και απέναντι στο συλλογικό προτάσσουν τον ατομικό δρόμο και την εκμετάλλευση. Είναι όλοι εκείνοι που συνεχώς συναινούν- αν δεν προωθούν- όλα εκείνα τα πράγματα που καταδικάζουν το παρόν μας και μαυρίζουν το μέλλον μας. Χαρακτηριστική είναι η στάση της ΠΑΣΠ, που στο ζήτημα των απλήρωτων πρακτικών-2 χρόνια τώρα- επιλέγει να ρίξει τις ευθύνες στην «γραφειοκρατία», να στηρίζει την Πρυτανεία και τους καθηγητές-μιλώντας παράλληλα για «καθηγητική αυθαιρεσία», την ίδια στιγμή που οι παραπάνω δέχονται υπέρογκα ποσά από τις επιχειρήσεις, στις οποίες δουλεύουμε τζάμπα, χωρίς κανένα δικαίωμα, παράγοντας ερευνητικό έργο.
  Εν τέλει όσοι καταδεικνύουν τις Γενικές Συνελεύσεις, είναι οι ίδιοι που τις χρησιμοποιούν για να επιβεβαιώσουν ότι ο Σύλλογος τους «ανήκει». Είναι οι ίδιοι που θέλουν τον Σύλλογο να μην συζήτα, να μην πολιτικοποιείται, να επικρατεί συνεχώς «ησυχία-τάξη-ασφάλεια». Είναι οι ίδιοι που μιλάνε για «άσυλο ανομίας», την ίδια στιγμή που επιχειρηματικοί κολοσσοί (Nestle, Frieseland, κλπ) , αλωνίζουν ελεύθερα και εκμεταλλεύονται κάθε φοιτητή και εργαζόμενο.
Γιατί εμείς επιμένουμε στο «όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις»;
  Εμείς, ως ΑΝΑΧ, ως πολιτικό ρεύμα που συγκροτήθηκε υπό το πρίσμα της συνολικής αμφισβήτησης της πραγματικότητας που μας παρουσιάζουν καθημερινά, της κανονικότητας που θέλουν να εμπεδώσει η γενιά μας, πιστεύουμε πως οι Γενικές Συνελεύσεις είναι υπόθεση όλων μας. Γιατί μόνο αυτές οι διαδικασίες μπορούν να αποτελέσουν κύτταρα πραγματικής παραγωγής πολιτικής από-τα-κάτω, και όργανα επιβολής των αναγκών της πληττόμενης πλειοψηφίας, οικοδομώντας ένα φοιτητικό κίνημα ανατρεπτικό και ανεξάρτητο από τα κομματικά μαγαζιά των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων (ΠΑΣΠ,ΔΑΠ,ΠΚΣ), που μπορεί να θέσει τέλος στην επίθεση που εξαπολύεται στην γενιά μας. Για εμάς, οι διαδικασίες αυτές, πρέπει να διαπερνάνε κάθε κοινωνικό χώρο από τις σχολές, τα σχολεία, τις γειτονιές μέχρι και τους χώρους εργασίας, να συντονίζονται σε μόνιμη βάση και να θίγουν κάθε ζήτημα από την πολιτική μέχρι τον πολιτισμό σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη αφήγηση που μας επιβάλλεται. Στο πρόταγμα της υποταγής σε αυτήν, εμείς απαντάμε με ένα αντι-πρόταγμα διαρκών αγώνων για την επιβολή των συμφερόντων των «από τα κάτω». Μέσα από τα δικά μας όργανα πολιτικής – επιβολής, η νεολαία μπορεί και πρέπει να οργανωθεί και να αγωνιστεί, στο πλευρό του λαού, για την εξασφάλιση και διεύρυνση σε ΜΟΡΦΩΣΗ: σφαιρική και ολόπλευρη προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι της αγοράς, χωρίς ταξικούς φραγμούς. ΔΟΥΛΕΙΑ: πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζουμε με πλήρη και εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες για όλους, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία. ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ: ενάντια στην κρατική καταστολή και στη φασιστική απειλή. Όλα αυτά στην προσπάθεια οικοδόμησης ενός νέου φοιτητικού κινήματος, που θα παίζει ρόλο καταλύτη στην ανάπτυξη ενός μαζικού – νεολαιίστικου κινήματος που θα σαρώσει κάθε πτυχή των αντιλαϊκών πολιτικών και των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/03 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ ΑΜΦ.ΣΙΔΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου