Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ–ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


Η υπόθεση της Ηριάννας είναι μια εξαιρετική περίπτωση που δείχνει με τον πιο σκληρό πρόσωπο ότι η αστική δικαιοσύνη, μπορεί να δικάζει όποιον/α θέλει μόνο για τις κοινωνικές του σχέσεις, για τον κοινωνικό του περίγυρο. Η υπόθεση της Ηριάννας δυστυχώς δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Έρχεται σαν αποτέλεσμα του δόγματος «τάξης και ασφάλειας», του τσακίσματος των αγώνων του λαού και της νεολαίας από την κρατική καταστολή, τις διώξεις αγωνιστών, της

περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών προκειμένου να μπορεί να εφαρμόζεται ανεμπόδιστα η πολιτική της φτώχειας των πολέμων και της εξαθλίωσης, η πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Οι αλλεπάλληλες διώξεις μελών του ευρύτερου λαϊκού κινήματος με την παράλληλη σκλήρυνση των ειδικών ποινικών νόμων, που έχουν πολλαπλασιαστεί σε ανεξέλεγκτο βαθμό στα χρόνια της κρίσης και των βάρβαρων πολιτικών που έχει επιφέρει, φανερώνουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την ποιοτικά αναβαθμισμένη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες που ως στόχο θέτει την ομαλή εμπέδωση κάθε πτυχής της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
  ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ(ή πώς στήνεται μια σκευωρία)
  Μάρτιος 2011: η Αντιτρομοκρατική στοχοποιεί τον ΚΠ λόγω των κοινωνικών του σχέσεων με άτομα ύποπτα (αργότερα κατηγορούμενα) για συμμετοχή στη ΣΠΦ. Κατά την έφοδο στην οικία του συλλαμβάνεται μαζί με την κοπέλα του Ηριάννα Β.Λ. Η τελευταία, αφού δίνει οικειοθελώς δείγμα DΝΑ, αφήνεται ελεύθερη. Ο Κ.Π. κατηγορείται για συμμετοχή στη ΣΠΦ, αλλά αθωώνεται πανηγυρικά στο δικαστήριο (από τον πρώτο βαθμό,ομόφωνα και αμετάκλητα). Νοέμβριος 2011: κάποιος-κάπου-κάποτε (δεν έχει παρουσιαστεί στο δικαστήριο) «ανακαλύπτει» ένα κουτί με όπλα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Κατά …διαβολική σύμπτωση, μετά από ένα χρόνο, τα εργαστήρια της αστυνομίας «βρίσκουν», πάνω σε ένα αχρησιμοποίητο γεμιστήρα όπλου, δείγμα DNA που ταυτοποιείται μερικώς με αυτό της Ηριάννας. Γενάρης 2013: Η Ηριάννα συλλαμβάνεται αλλά αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα σε παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών (για τη μερική άρση των περιοριστικών όρων), αναφέρεται πως «κανένα στοιχείο που να τη συνδέει με την οργάνωση ΣΠΦ δεν βρέθηκε από την άρση τόσο του τηλεφωνικού όσο και του τραπεζικού απορρήτου». Ιούνιος 2017: η Ηριάννα καταδικάζεται σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, για συμμετοχή στην ΣΠΦ. Χωρίς μάρτυρες, χωρίς στοιχεία, χωρίς αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού. Μοναδικό «στοιχείο», το (μερικώς ταυτοποιημένο) δείγμα DNA, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «χαμηλής ποσότητας και ποιότητας» από το διορισμένο από την υπεράσπιση πραγματογνώμονας, Γεώργιο Φιτσιάλο. Δείγμα που «τελείωσε» (ναι αυτή ήταν η απάντηση17 Ιουλίου 2017: H Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ., μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας, ξανακλείστηκαν στη φυλακή. Με ποινή που τους καταδικάζει σε 13 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, με μοναδικό στοιχείο την ανεπαρκή ταυτοποίησή τους μέσω της περίφημης κατασκευής ενόχων με τη μέθοδο του DNA. Παρουσία κουκουλοφόρων- όχι διαδηλωτών αλλά καλά οπλισμένων ταγμάτων της αντιτρομοκρατικής, η αστική δικαιοσύνη αποφάσισε νέες ανθρωποθυσίες χωρίς να τηρήσει κανένα πρόσχημα. Με την ωμότητα της επιβολής και της ισχύος, η εισήγηση του Εισαγγελέα, Ιωάννη Προβατάρη, αποκαλύπτει το σκεπτικό της απόφασης: δεν υπάρχει “ανεπανόρθωτη βλάβη”, και κρίνεται “πιθανή η τέλεση νέων εγκλημάτων”. Ο ίδιος εισαγγελέας, όπως είναι γνωστό, είχε προτείνει την αναστολή των ποινών στις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων, του «noor1», του Μιχαλολιάκου και του Παππά της Χρυσής Αυγής.
των αρχών!) όταν ζητήθηκε από την υπεράσπιση να της παρασχεθεί για να συντάξει ο πραγματογνώμονας τη δική του έκθεση.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει βαριές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Όχι μόνο συνεχίζει την εμπέδωση της «αντι-τρομοκρατικής» επίθεσης αφήνοντας άθικτο το κεκτημένο όλων των τρομονόμων και του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι η κοινωνική βαρβαρότητα και εξαθλίωση πάνε χέρι χέρι με την κατατρομοκράτηση, τον αυταρχισμό και τις καταδίκες μέχρι και των κοινωνικών συναναστροφών που «δεν εγκρίνει» το σύγχρονο καθεστώς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: -Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή
-Κατάργηση τώρα όλων των τρομονόμων και του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 16/10 ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου