Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας και λένε πως είναι μαζί μας



Η πρυτανεία πρέπει και θα πάρει την απάντηση που της αξίζει
Την Δευτέρα 27/11 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία της σχολής, για το ζήτημα των κριτηρίων αξιολόγησης στην αξιοποίηση, τις επι πτυχίο εξεταστικές αλλά και για ένα σύνολο ζητημάτων που απασχολούν το σύλλογο. Στο τέλος της παράστασης διαμαρτυρίας και ενώ είχαν προηγηθεί διαφορά επιχειρήματα του τύπου πως δεν έχει καμία σχέση ο πρύτανης με τις εξεταστικές των επι πτυχίο φοιτητών και πως είναι ζήτημα των τμημάτων λες και η πρυτανεία δεν είναι το ανώτερο όργανο διοίκησης του πανεπιστήμιου, ο πρύτανης έκανε πολιτική δήλωση ότι θα ανακοίνωνε ανοιχτά στο σύλλογο την επόμενη σύγκλητο στην οποία θα συζητιόντουσαν τα παραπάνω και ότι θα ήταν ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές έτσι ώστε να μπορέσουν να παρέμβουν και να απαιτήσουν τα δίκαια αιτήματα τους. 

Δεν μας εξέπληξε όμως όταν βγήκε ανακοίνωση η οποία έλεγε οτι την Πέμπτη 30/11 πραγματοποιήθηκε η εν λόγω σύγκλητος για άλλη μια φορά εν αγνοία του φοιτητικού συλλόγου αντιπαραθετικά με όσα είχε ισχυριστεί ο πρύτανης στην δήλωση που έκανε την προηγούμενη Δευτέρα. Είναι διαρκής επιλογή της πρυτανειας το τελευταίο διάστημα να λέει αερολογίες όταν της ζητάμε τα ρέστα και να συνεδριάζει μακριά από το φοιτητικό σύλλογο η σύγκλητος όπου στην ουσία συζητάνε για το πως θα καταστρατηγήσουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των φοιτητών μέσα στο πανεπιστήμιο και πως θα μπορέσουν να περάσουν σε ένα επόμενο στάδιο του επιχειρηματικού πανεπιστήμιου, εκεινού του ευέλικτου, μικρού πανεπιστημίου που θα απευθύνεται μόνο σε λίγους και εκλεκτούς. Είναι φανερό πως για την πρυτανεία υπάρχουν εκλεκτοί συνομιλητές που ακριβώς επειδή προωθούν τα συμφέροντα ΕΕ-Κεφαλαίου στις σχολές μπορούν  να συνδιαλέγονται μια χαρά μαζί τους. Οι ΠΑΣΠ-ΔΑΠ, οι καθεστωτικές δυνάμεις και παράλληλα τα καλυτέρα τσιράκια της πρυτανείας δεν είχαν βγάλει κιχ τόσο καιρό για το ζήτημα του κοψίματος της ελεύθερης δήλωσης στις επι πτυχίο εξεταστικές και ως εκ θαύματος η ΠΑΣΠ έβγαλε κείμενο μετα την σύγκλητο της πέμπτης. Για εμάς όλο αυτό δεν είναι τυχαίο σε συνάρτηση μάλιστα  με την προσπάθεια αυτών των δυνάμεων να μπουν με κάθε τρόπο στα όργανα συνδιοίκησης που θέλει να εφαρμόσει ο νόμος Γαβρόγλου  ακριβώς για να μιλάνε εκ μέρους του συλλογου σε όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμόσει όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην παιδεία.

Η ελεύθερη δήλωση μαθημάτων για τους επι πτυχίω φοιτητές αποτελεί κεκτημένο του Φοιτητικού Συλλόγου, κάτι το οποίο καταστρατηγείται με τον χειρότερο τρόπο οξύνοντας ακόμα περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς που ολοένα και περισσότερο μπαίνουν στα πανεπιστήμια, ήδη μεγάλο κομμάτι των φοιτητών αναγκάζεται να δουλεύει για να μπορέσει να σπουδάσει, για αυτό το κομμάτι των φοιτητών ειναι πολύ βοηθητική η ελεύθερη δήλωση μαθημάτων αφού μπορεί πιο εύκολα να προσαρμόσει την εξεταστική περίοδο στο προγραμμα του. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η κούβεντα που ξανανοιγει για τα βαθμολογικά κριτήρια στις κατευθύνσεις της Αξιοποίησης, κάτι το οποίο είχε ανατραπεί 2 χρόνια πριν απο μαζικές κινητοποιήσεις των ίδιων των φοιτητών και τώρα πάει να καταπατηθεί και αυτή η κατάκτηση τους. Αυτή η λογική καλλιεργεί ένα διαρκώς προωθούμενο ιδεολόγημα κοινωνικού κανιβαλισμού που σου λέει οτι για να μπορέσεις εσύ να ζεις όπως επιθυμείς θα χρειαστεί να πατήσεις το κεφάλι του διπλανού σου για καλύτερους όρους επιβίωσης.

Μέσα σε αυτή την επίθεση που μαίνεται εναντίον μας σαν ΑΝ.Α.Χ. πιστεύουμε οτι ο Φοιτητικός Συλλογος δεν μπορεί παρα να αντεπιτεθεί με μαζικούς όρους. Θέλουμε πανεπιστήμια δημόσια και δωρεάν για όλους, όπου η έρευνα και η γνώση θα γίνεται με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το κέρδος των εταιρειών. Θέλουμε τα πανεπιστήμια να είναι κύτταρα παραγωγής πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής έκφρασης για όλους. Θέλουμε να είναι εργαστήρι πολιτικής συζήτησης που θα λειτουργούν με φοιτητικό-εργατικό έλεγχο. Θέλουμε ένα πολιτικό φοιτητικό κίνημα που θα σαμποτάρει την επιχειρηματική λειτουργία και θα επιβάλλει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας σε ΜΟΡΦΩΣΗ σφαιρική και ολόπλευρη πάνω στο αντικείμενό μας, ΔΟΥΛΕΙΑ με πλήρη και εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα για όλους/ες, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ για τη νεολαία και το λαό. Τέλος, τα θέλουμε όχι γιατί είμαστε κάποια απομεινάρια μιας παλιάς εποχής αλλά γιατί η ενναλακτική τους είναι πανεπιστήμια που δεν χωράνε τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Πανεπιστήμια στείρα από πολιτική, βουτηγμένα αν χρειαστεί στα Paradise Papers και τις offshore, που θα ελέγχονται πλήρως από τις επιχειρήσεις και όποιος περισσεύει από αυτό το αφήγημα δεν θα μπορεί να έχει θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.      
  
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 06/12 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14/12 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΕΙΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου