Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι, η οποία και πραγματοποιήθηκε υπό την ανοχή και την κάλυψη μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτέλεσε την αιματηρή σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των αντιφασιστικών αντιρατσιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Η αντιφασιστική έκρηξη και το λαϊκό κίνημα έβαλαν προσωρινά φρένο στη βαθύτερη τάση του σύγχρονου δυτικού κοινοβουλευτισμού για πολιτική συνεργασία με τους φασίστες (χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ.- Μπακογιάννη, Μπαλτάκου- σχετικά με την δυνατότητα συνεργασίας ή και συγκυβέρνησης με μια σοβαρότερη Χ.Α.), ανάγκασε την κυβέρνηση να ανοίξει η δικαστική δίωξη για τα πολλαπλά εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Ανέκοψε την ορμητική πολιτική και εκλογική άνοδο του νεοφασισμού. Ωστόσο δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Όπως δείχνει η επίσημη στήριξη και σύναψη συμμαχίας της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ κατά συνέπειας και του Ελληνικού κράτους με ανοιχτά φασιστικά καθεστώτα όπως αυτά της Ουκρανίας, η ενίσχυση του φασισμού στις διάφορες εκδοχές του σε Ευρώπη και ΗΠΑ αλλά και η ακροδεξία – αντιμεταναστευτική στροφή στη πολιτική ατζέντα της Ε.Ε. (βλ. προτάσεις Ουγγαρίας – Ιταλίας, σύμφωνο Ε.Ε. – Ελλάδας – Τουρκίας κ.α.). Αποτελούν τις κυριότερες ενδείξεις πως το φίδι του φασισμού εκκολάπτεται και μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να τσακίσει.
.Η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός δεν είναι αντισυστημικές δυνάμεις, όπως διατυμπανίζουν. Εκφράζουν πολιτικά και ιδεολογικά την ταξική καταπίεση και την πλήρη κατάργηση των εργατικών και λαϊκών ελευθεριών. Εκφράζουν πολιτικά και ιδεολογικά την κρίση του αστικού κοινοβουλευτισμού και τη βαθιά αντιδημοκρατική τάση του κεφαλαίου για αναίρεση όλων των δημοκρατικών κατακτήσεων ακόμη και των τυπικά κοινοβουλευτικών – όχι για λιγότερο αλλά για περισσότερο και ισχυρότερο κράτος.) Αναδείχθηκαν μέσα από την ανοιχτή στήριξη μερίδων του κεφαλαίου (π.χ. Έλληνες εφοπλιστές), ώστε να ανακόψουν τα λαικά κινήματα που «άνθισαν» τη περίοδο 2010 – 2015. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως τα μεγάλα Μ.Μ.Ε., κάτοχοι των οποίων είναι οι “βαρώνοι” της Ελληνικής οικονομίας προπαγάνδιζαν απροκάλυπτα υπέρ τους.
 Στο σήμερα ο εθνικισμός επανέρχεται στο προσκήνιο σε Ελλάδα και σε Τουρκία. Οι αστικές τάξεις ταΐζουν τους λαούς μίσος και ψέματα για να μοιράσουν την λεία τους στις πλάτες τους. Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις Ελλάδας-Τουρκίας έχουν μοιράσει τα πλούτη και  τσακώνονται στο ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Η πολεμική προετοιμασία προχωρά, οι εξοπλισμοί δρομολογούνται και η αντιπαράθεση εξαπλώνεται με φόντο τα πετρέλαια και τις πολυεθνικές της ενέργειας (φυσικά κοιτάσματα στο βυθό του Αιγαίου). Οι ευθύνες για την όξυνση των σχέσων Ελλάδας – Τουρκίας, μόνο τους λαούς δεν βαραίνουν. Αντίθετα αποτελεί προιόν επικίνδυνων πολιτικών τόσο του Ελληνικού όσο και του Τούρκικου κράτους. Η προσπάθεια του ελληνικού κράτους να διπλασιάσει τα χωρικά του ύδατα, η  συμμαχία του με την Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ με σκοπό την εκμετάλλευση  της πλειοψηφίας των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου (περιορίζοντας σημαντικά ή/και αποκλείοντας τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής-π.χ. Συρία, Παλαιστίνη) δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση με χαμένο τους λαούς και στις δύο άκρες του Αιγαίου.
Από την αρχή του 2018 μεγάλο κομμάτι του ελληνικού εθνικού κορμού βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση με κυρίαρχη κινηματική έκφραση τις εθνικιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για την υπεράσπιση της “ελληνικότητας” της Μακεδονίας.
Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας. Για να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό και να διαλύσουμε τα φασιστικά μορφώματα. Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις αντιφασιστικές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις ενωμένες σαν γροθιά να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν ηγεμονισμοί, ιδιοκτησιακές αντιλήψεις, αλλά ούτε και συμμετοχή σε κυβερνητικές φιέστες με το δήμο Αθηναίων στο όνομα ενός θολού “αντιφασιστικού μετώπου” όπως η συναυλία στις 15 Σεπτέμβρη. Ο πραγματικός αντιφασιστικός αγώνας οφείλει να είναι αντικυβερνητικός, ταξικός και στην ουσία του αντικαπιταλιστικός.
ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ την ΤΡΙΤΗ 18/9, 5.30 μμ στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (οδ. Παύλου Φύσσα) στην πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πλ. Κοραή στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου