Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Καταγγελία του ΑΝ.Α.Χ. - Ε.Α.Α.Κ. στις δυνάμεις της ΚΝΕ

Σαν ΑΝεξάρτητος Αριστερός Χώρος καταδικάζουμε τις πρακτικές που υιοθέτησε η πολιτική παράταξη του Κ.Κ.Ε. (Π.Κ.Σ.) στη γενική συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονικής στις 30 Οκτώβρη. Σε απόλυτη σύμπνοια με την καταγγελία της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης, με τη σειρά μας καταδικάζουμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο την πολιτική επιλογή της Κ.Ν.Ε. να επιτεθεί σε κόσμο της συνέλευσης που υποστήριζε το αγωνιστικό πλαίσιο κατάληψης. 
                                                                                                                                                                         Πιο συγκεκριμένα και ενώ ήταν όλα έτοιμα να ξεκινήσει η καταμέτρηση, η ΠΚΣ (μέσω συναδέλφου από το Φ.Σ. Φυσικού) θέλησε επιτακτικά να θέσει ψήφισμα που θα αποφάσιζε την συμμετοχή του συλλόγου σε κινητοποίηση. Σαν ΑΝ.Α.Χ. τοποθετηθήκαμε κριτικά, υπό την έννοια πως η συμμετοχή του συλλόγου σε οποιαδήποτε κινητοποίηση δεν μπορεί να τίθεται υπό μορφή ψηφίσματος αλλά να αποφασίζεται μέσα από την κατάθεση συνολικών πολιτικών πλαισίων. Πριν καν τελειώσει η τοποθέτηση του σχήματος για το εν λόγω ζήτημα, μέλη της ΚΝΕ επιτέθηκαν συντονισμένα και απρόκλητα, στην αρχή φραστικά και στη συνέχεια οργανωτικά, σε δύο μέλη του ΑΝ.Α.Χ. και της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος μιας οργανωμένης προσπάθειας της ΚΝΕ το τελευταίο διάστημα, να αντιπαρατεθεί με τους χειρότερους όρους, με διαφορετικά κομμάτια του κινήματος και της αριστεράς. Σαν ΑΝ.Α.Χ. θεωρούμε πως η στοχοποίηση, συγκεκριμένα και εμμονικά, του σχήματος μας μόνο τυχαία δεν είναι. Στόχος της ΚΝΕ δεν ήταν άλλος από τη πολιτική αντίληψη που εκφράζεται μέσα από τις δυνάμεις  της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Τα πολιτικά βήματα που έχουμε μετρήσει σαν συνολικό πολιτικό ρεύμα το τελευταίο διάστημα, στους κόλπους του εργατικού (απεργία στη 1 Νοέμρβη), του φοιτητικού (καταλήψεις στο Γεωπονικό και αλλού) και του μαθητικού κινήματος (μαχητική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας) φαίνεται πως ωθούν την ΚΝΕ σε μια προσπάθεια συκοφαντικής και οργανωτικής επίθεσης στις πολιτικές μας εκφράσεις. Σαν κομμάτι ενός ζωντανού και μαχητικού ρεύματος στους κόλπους του μαζικού κινήματος, θεωρούμε πως μάλλον κάτι κάνουμε πολύ καλά απέναντι στις διασπαστικές και συνάμα ηττοπαθείς λογικές του Κ.Κ.Ε., σε αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαχητικά. Τραμπούκικες και προβοκατόρικες επιθέσεις σε αγωνιστές του σχήματος ή του ευρύτερου κινηματικού χώρου θα απαντιούνται με τον ξεκάθαρο τρόπο που απαντήθηκαν και εντός της συνέλευσης. Επίσης καλούμε τη ΚΝΕ να σταματήσει ΤΩΡΑ την επιθετική προσέγγιση στην πολιτική αντίληψη του ΑΝ.Α.Χ. που μάταια προσπαθεί να αποκόψει το σχήμα από τα μαζικά ακροατήρια του συλλόγου. Το πολιτικό ρήγμα που άνοιξε το ‘89 και η ιστορική συνέχεια που αυτό ακολούθησε, φαίνεται πως ακόμα (35 χρόνια μετά) ενοχλεί τις δυνάμεις του ρεφορμισμού – οπορτουνισμού, εξού και οι χυδαίες φρασεολογίες  για συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη που συμμετέχει στο σχήμα του ΑΝ.Α.Χ. την ώρα της επίθεσης.

Από πλευράς μας δεν υπάρχει προφανώς καμία πρόθεση να συνεχιστεί η οργανωτική τριβή μεταξύ δυνάμεων της αριστεράς. Είμαστε ανοιχτοί στη πολιτική αντιπαράθεση και πιστεύουμε στη διαπάλη γραμμών εντός των πολιτικών συζητήσεων του κινήματος. Παρόλα αυτά, καταθέτουμε αποφασιστικά όπως το δείξαμε και πρακτικά (όπως και άλλες τόσες φορές ιστορικά) πως οποιαδήποτε οργανωτική πρόκληση προς τα μέλη μας  θα αντιμετωπίζεται με καταιγιστικό τρόπο. Πιστεύουμε στη κοινή δράση στο κίνημα και στις αξίες του εργατικού πολιτισμού, στον ίδιο βαθμό που πιστεύουμε στην ανάγκη πολιτικής και οργανωτικής αυτοπροστασίας του πολιτικού μας χώρου. Για οποιαδήποτε συνέχεια οργνανωτικών αντιπαραθέσεων η ευθύνη, όπως φάνηκε στα μάτια όλου του Φ.Σ. (450 άτομα εντός συνέλευσης), θα βαραίνει αποκλειστικά τις δυνάμεις της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου