Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

6 + 1 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ....


Η μαζικότατη (850 συνάδελφοι) γενική συνέλευση στις 5 Νοέμβρη αποφάσισε τη “λήξη” της κατάληψης. Με μια πρώτη ανάγνωση, το παραπάνω γεγονός φέρνει στο κόσμο που στήριξε – ψήφισε το αγωνιστικό πλαίσιο κατάληψης, μια αίσθηση ήττας και απογοήτευσης. Παρότι αυτό είναι λογικό σαν ένα πρώτο ένστικτό, η πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε στη σχολή μόνο απογοήτευση δεν πρέπει να σκορπάει στο αγωνιζόμενο δυναμικό που εναντιώθηκε απέναντι στη διάλυση των μορφωτικών και εργασιακών του δικαιωμάτων. Αντίθετα, οι παρακάτω λόγοι μας πείθουν πως τίποτα δεν τελείωσε και το φοιτητικό κίνημα έχει άνοιξε για τα καλά πλώρη για μια μετωπική και ολομέτωπη κόντρα με όσους παζαρεύουν το παρόν και το μέλλον του.

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ:

1) Η στήριξη της κατάληψης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Η υπερμαζική ψήφιση του αγωνιστικού πλαισίου κατάληψης (330 ψήφοι), φανερώνει πως έχει συγκροτηθεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό ρεύμα που υιοθετεί χαρακτηριστικά αγώνα, αντίστασης και ψηλάφησης μιας διαφορετικής προοπτικής για το ίδιο και τους συναδέλφους τους. Να είμαστε όλοι σίγουροι ότι αυτό το ρεύμα δεν θα σιγήσει αλλά αντίθετα είναι πανέτοιμο να ξαναβγεί στο προσκήνιο ακόμα πιο δυναμικά.
2) Ξεγυμνώσαμε το αντιδραστικό μπλοκ Πρυτανείας – Κυβέρνησης – Ε.Ε..
 Όσο υπερβολικό και να ακούγεται οι δύο βδομάδες κατάληψης στο Γεωπονικό και η μαζική στήριξη του αγωνιστικού πλαισίου στη τελευταία συνέλευση, αποτελούν “πονοκέφαλο” στους “από πάνω”. Οι αντιδράσεις μας μπλοκάρουν τα σχέδια πρυτανείας, κυβέρνησης, καθώς αν πάνε να τα περάσουν το νόμο μετά από όλα αυτά θα αναδειχτεί το πραγματικό – πραξικοπηματικό τους πρόσωπο.
3) Μεταφέραμε το φόβο και την αμηχανία στις καθεστωτικές δυνάμεις (ΠΑΣΠ – ΔΑΠ – ΒLOCO).
Στο όνομα του να “ανοίξει η σχολή” είδαμε ΔΑΠίτες/ίσσες να στηρίζουν ΠΑΣΠ καθώς βλέπανε τη μεγάλη μαζικότητα του αγωνιστικού πλαισίου. Η άτυπη συμμαχία ΠΑΣΠ – ΔΑΠ - “Ανεξάρτητοι”, αποδεικνύει το τεράστιο άγχος που έπιασε το αστικό μπλοκ δυνάμεων και τους “ανάγκασε” να ενώσουν τις δυνάμεις του καθώς μόνο έτσι θα υπερβαίνανε το πλαίσιο κατάληψης.
4) Δείξαμε στη πράξη  πως το πραγματικό όργανο του Φ.Σ. είναι η γενική συνέλευση.
Κάθε συζήτηση έγινε εκεί, κάθε απόφαση (θετική ή αρνητική για μας) πάρθηκε από κει. Το τελευταίο διάστημα δείξαμε τη πραγματική σημασία και αξία των γενικών συνελεύσεων, κόντρα στα Διοικητικά Συμβούλια των παρατάξεων και τις όποιες λογικές συν-διοίκησης.
5) Η πολιτική επέστρεψε με νέους όρους στο σύλλογο.
Η μαζικοποίηση των διαδικασιών του συλλόγου, η όξυνση της πολιτικής κουβέντας που έφτανε από το τι θα γίνει με το νόμο – μέχρι του πως θα ενωθεί ο αγώνας μας με τους εργαζομένους και του πως θα συμβάλλουμε στην ενίσχυση ενός ισχυρού νεολαιίστικου κινήματος που θα παλεύει για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας σε ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, όλα αυτά για μας αποτελούν νίκη μεγάλων διαστάσεων.
6) Δώσαμε έναν αγώνα με γνώμονα την ένωσή μας και όχι το διαχωρισμό από τα ταξικά αδέρφια μας στα ΤΕΙ.  Η πάλη για ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, το σπάσιμο μιας αντιδραστικής αντίληψης “τα ΤΕΙ είναι κατώτερα από μας” κ.α., αναδεικνύουν τη πολιτική ωριμότητα και αλληλεγγύη ενός πολύ μεγάλου κομματιού του συλλόγου.
+ 1 Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ. Και εμείς συνάδελφοι/ισσες τον δώσαμε με αξιοπρέπεια, με αιχμηρό πολιτικό περιεχόμενο κόντρα στην τάση αποπολιτικοποίησης της νέας γενιάς και μέχρι τέλους χωρίς πισωγυρίσματα. Αναγκάσαμε τους πάντες να μας ακούσουν από τις καθεστωτικές δυνάμεις, τη πρυτανεία αλλά και την ίδια την κυβέρνηση. Αυτός ο γύρος καταλήψεων τελείωσε, πάμε με τους πιο ευνοϊκούς όρους για τον επόμενο, στο πλευρό μας θα βρίσκονται οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και τα ταξικά σωματεία για να χτίσουμε εκείνο το νεολαιίστικο – εργατικό κίνημα που θα τα σαρώσει όλα και θα αναδείξει μια διαφορετική προοπτική για τη γενιά μας με εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας σε ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

2 σχόλια:

  1. Χρειάζεστε δάνειο 2% bonanza για να κάνετε επιχειρήσεις, αγοράστε σπίτι, αγοράστε
     αυτοκίνητο και να πληρώσει ιατρικούς λογαριασμούς επικοινωνήστε selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λάβετε 2% οικονομική βοήθεια σε μια ώρα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή