Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Αντι-ερωτηματολόγιο:


1.Στις εκλογές τη 10 Απρίλη ψηφίζουμε ώστε:
Α) να “ευχαριστήσουμε” τα παιδιά των ΔΑΠ – ΠΑΣΠ που μας κέρναγαν ποτάκια και μας χάριζαν σημειώσεις όλη τη χρονιά.
Β) να ενισχύσουμε το μόνο γνήσιο κόμμα της αριστεράς, καθώς ως γνωστόν “πας μη ΚΚΕ, αντικομουνιστής”
Γ) δεν κατεβαίνουμε καν στη σχολή να ψηφίσουμε, χαρίζοντας ένα τεράστιο δώρο σε καθεστωτικές παρατάξεις – πρυτανεία – κυβέρνηση – Ε.Ε.
Δ) να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η νεολαία ούτε υποτάσσεται – ούτε διαπραγματεύεται αλλά αντιθέτως αγωνίζεται – ανατρέπει – νικά.
2. Το μήνυμα των φετινών εκλογών θέλουμε να αναδεικνύει πως:
Α) Οι αντιλαϊκές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ που διαλύουν την κοινωνία και ξεφτιλίζουν τη νεολαία, ήταν σωστές και δικαιολογημένες και συνεπώς θα πρέπει να συνεχιστούν.
Β) Το φοιτητικό κίνημα είναι ανήμπορο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και χρειάζεται επειγόντως να το πάρει από το χεράκι το Κ.Κ.Ε., ακόμα και αν προσπαθεί να το καπελώνει συνεχώς.
Γ) Η νεολαία δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή της και μένει παρακολουθητής των εξελίξεων
Δ) Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταδικάζουν έμπρακτα τις παραπάνω λογικές και επιβάλουν τις ανάγκες τους μέσω της συγκρότησης ενός μαχητικού κινήματος διαρκείας.
3. Η πραγματική νίκη των φοιτητών θα είναι:
Α) Κατάργηση άρθρου 16, διάλυση του ασύλου αγώνων, ιδιωτικοποιήσεις, προγράμματα σπουδών πετσοκομμένα από κάθε έννοια σφαιρικής γνώσης όπως προτείνει η ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία.
Β) Συνέχιση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης όπως τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Διάσπαση Γεωπονικής), η οποία και πραγματοποιεί τις ευχές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και μας καταδικάζει στην ανεργία και στη μετανάστευση.
Γ) Δεν μπορούμε και δεν θα νικήσουμε ΠΟΤΕ!
Δ) Όταν αναδειχθεί μια ισχυρή φωνή αντικαπιταλιστικής αντιπολίτευσης που παλεύει για ΜΟΡΦΩΣΗ (σφαιρική και ολόπλευρη) – ΔΟΥΛΕΙΑ (μόνιμη και σταθερή στο τομέα και στη χώρα που θέλουμε) – Ελευθερίες (απέναντι στην τρομολαγνεία και την καταστολή)
4 Για τις συγχωνεύσεις σχολών που αναδιατάσσουν τη παιδεία στα πρότυπα της αγοράς έχουμε να πούμε ότι:

Α) Ευτυχώς η κατεύθυνση αυτή παραμένει πιστή στις κατευθύνσεις της Ε.Ε., δικαιώνοντας απολύτως τις πολιτικές του παλιού δικομματισμού Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ
Β) Τη μάχη για σταμάτημα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης θα τη δώσει το Κ.Κ.Ε. από τη βουλή, οπότε εμείς απλά πρέπει να ψηφίσουμε ΚΝΕ στις εκλογές και κατά τα άλλα “κομπλέ”.
Γ) Περάσει δε περάσει, δεν έχει καμία σημασία...ακόμα και αν μιλάμε για την διάλυση κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Δ) Ο νόμος δεν θα περάσει!! Οργανώνουμε τη πάλη μας για άμεση ανατροπή κάθε πτυχής του Επιχειρηματικού Πανεπιστήμου και μπλοκάρισμα κάθε αντιδραστικού νομοσχεδίου με κοινό αγώνα των φοιτητών ΑΕΙ – ΤΕΙ.
5. Για το πως θα αλλάξει πραγματικά η κατάσταση, δηλώνουμε ότι:
Α) Θα στηρίξουμε ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ στις εκλογές και θα μας δώσουν σημειώσεις ώστε να βρούμε καμιά δουλειά, με 400 ευρώ!!!!
Β) Ο γραμματέας του κόμματος λέει, ότι το ΚΚΕ θα κουνήσει το μαγικό ραβδάκι του και θα φέρει την ειρήνη και την ισότητα στο κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται για να πετύχει αυτό είναι είναι να ψηφίσουμε ΚΝΕ στις εκλογές.
Γ) Η κατάσταση δεν αλλάζει, ότι και να κάνουμε. Είμαστε ανήμποροι να αντιδράσουμε.
Δ) Το νέο πολιτικό φοιτητικό κίνημα σαν βραχίονας του εργατικού θα βγει στο προσκήνιο και θα σαρώσει όλους αυτούς που πουλάνε ψεύτικες ελπίδες και συντελούν με τη στάση τους στη διαιώνιση της βάρβαρης καθημερινότητας.

6. Στις 10 Απρίλη ψηφίζουμε:
Α) ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ, ούτως ή άλλως το ένα και το αυτό είναι. Καθώς μας “βοήθησαν” όταν μπήκαμε στη σχολή.
Β) ΚΝΕ, γιατί είναι καλοί στην εκπροσώπησή μας και μόνο αυτοί μπορούν να διεκδικήσουν τα αιτήματά μας.
Γ) ΑΠΟΧΗ, γιατί παραδεχόμαστε την ήττα της γενιάς μας και ότι μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να κάτσουμε αμέτοχοι, μέχρι να αλλάξει η κατάσταση.
Δ) Ανεξάρτητο  Αριστερό Χώρο, γιατί έχουμε τη πεποίθηση ότι οι αγώνες μπορούν, πρέπει και ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου