Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ.Α.Χ. - Ε.Α.Α.Κ

Στις 13 Μάρτη η νεολαία έχει τη δυνατότητα να διαλέξει εκείνη το στίγμα με το οποίο θα καθοριστεί το πανελλαδικό μήνυμα των φοιτητών/τριών, όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί τόσο σε πανεπιστημιακό όσο και σε κεντρικοπολιτικό επίπεδο. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές χαρακτηρίζονται έντονα από το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας, για την απόφαση των φοιτητών ανά την Ελλάδα για τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές της 25 Γενάρη. Οι μεγαλειώδεις αγώνες της κοινωνίας και ειδικά της σπουδάζουσας νεολαίας απέναντι στις αυταρχικές πολιτικές της λιτότητας, που έλαβαν χώρα τη περίοδο της σκληρής μνημονιακής πενταετίας , εκφράστηκαν σε εκλογικό επίπεδο με την απόλυτη καταδίκη των παραδοσιακών πολιτικών εκφραστών της Ε.Ε. και του νεοφιλελευθερισμού, στις βουλευτικές εκλογές. Η διάθεση του λαού για ανατροπή των μνημονίων και για χάραξη ενός άλλου δρόμου, προσγειώθηκε απότομα αρχικά από την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ και στη συνέχεια από την άμεση υποταγή της νέας συγκυβέρνησης στους βασικούς πυλώνες του αστικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, η ασκούμενη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επιβεβαιώνει τη πολιτική τοποθέτηση της επαναστατικής αριστεράς. Ότι δηλαδή, καμία κυβέρνηση εντός των ασφυκτικών πλαισίων του χρέους και της Ε.Ε. δε μπορεί, παρά να πετάξει στα σκουπίδια τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να ενσωματωθεί σε πρακτικές αστικής διαχείρισης.
Φέτος ξέρουμε..Έχουμε ζήσει στο πετσί μας, από τη μία το βάρβαρο παλιό μνημονιακό κατεστημένο των Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και τη βίαιη καταστολή του απέναντι στο φοιτητικό κίνημα (βλ. Φορτσάκη, ξυλοδαρμούς-συλλήψεις) αλλά και από την άλλη την εμφανή διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προωθεί την ουσία των ίδιων πολιτικών με τη προηγούμενη κυβέρνηση. Η σύναψη του νέου μνημονίου, η αποδοχή της κατασκευής ορυχείου στις Σκουριές Χαλκιδικής, η επίθεση των ΜΑΤ στους αγωνιζόμενους κατοίκους και φυσικά η επέμβαση των μπάτσων στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΕΚΠΑ υποδηλώνουν ολοφάνερα ότι η επίθεση της αστικής τάξης και η κρατική αυθαιρεσία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό παρά την κυβερνητική εναλλαγή.
Στις 13 Μάη, η φοιτητιώσα νεολαία πρέπει να καταψηφίσει το σάπιο παραδοσιακό δικομματισμό μες τις σχολές και να τον “τιμωρήσει” με τον πιο παραδειγματικό τρόπο, για όλα τα δεινά που προξένησε στην ελληνική νεολαία και λαό και ταυτόχρονα να αναδείξει ένα ασυμβίβαστο – ανατρεπτικό ρεύμα, το οποίο δε θα δίνει ούτε στο ελάχιστο πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση και θα εκφράζει κατηγορηματικά, την ανάγκη η νέα γενιά να ζήσει αλλιώς. Στις σημερινές συνθήκες που οι νέοι όροι ζωής και εργασίας(Vaoucher, ανασφάλιστη εργασία,χαμηλοί μισθοί), τείνουν να εμπεδωθούν από το κάθε νεολαίο σαν μια φυσιολογική πραγματικότητα. Η αποτύπωση ενός μαχητικού – αντικαπιταλιστικού πόλου στις φετινές φοιτητικές εκλογές, είναι η μόνη λύση για την ανασυγκρότηση-αντεπίθεση του φοιτητικού κινήματος και το μετασχηματισμό των πολιτικών συσχετισμών σε επίπεδο κοινωνίας.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Η νεολαία αγωνίζεται – ανατρέπει – νικά. Το οργανωμένο πολιτικό φοιτητικό κίνημα σαν βραχίωνας του εργατικού, είναι η μόνη λύση για την ανατροπή της νέας συμφωνίας – μνημόνιο και κάθε άλλου αντιδραστικού νομοσχεδίου που προωθεί η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σε συνεννόηση με την νέα κυβέρνηση. ΚΟΝΤΡΑ στις προσταγές του κεφαλαίου για αποπληρωμή του χρέους, υπαγωγή στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και στη δημοσιονομική σταθερότητα, δεν διαπραγματευόμαστε αλλά αντιθέτως επιβάλλουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μέσω των ανυποχώρητων και οργανωμένων από “τα κάτω” αγώνων μας.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ.Α.Χ. - Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου