Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΧΟΥΝΤΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου, ημέρα έναρξης της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, η ΔΑΠ Γεωπονικής αρνήθηκε να υπογράψει στο Δ.Σ. του συλλόγου το ψήφισμα καταδίκης των νεοναζί. Μία ημέρα πριν τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών της χούντας, οι σύγχρονοι νοσταλγοί της 21η Απρίλη επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά πως είναι οι κύριοι εκφραστές της φασιστικής ρητορείας και πρακτικής μέσα στις σχολές. 
Η χούντα κήρυξε το στρατιωτικό νόμο επ’ αόριστον, απαγόρευσε όλες τις πολιτικές-συνδικαλιστικές δραστηριότητες και επέβαλε σκληρή λογοκρισία, έστησε έκτακτα στρατοδικεία, εκκαθάρισε μαζικά αντιφρονούντες, συγκρότησε κυβέρνηση και διοίκηση που περιλάμβανε διάφορους σεβάσμιους τεχνοκράτες, δικαστικούς, λίγους στρατιωτικούς και άλλα έμπιστα σκυλιά των συνταγματαρχών απολαμβάνοντας, ταυτόχρονα, την στήριξη των ΗΠΑ και την συνεργασία των πιο ισχυρών μερίδων της άρχουσας τάξης. Πάνω από 45 χρόνια μετά, η νεολαία των απόγονων του Παπαδόπουλου και του Παττακού, τολμάει με περίσσιο θράσος να υπερασπίζεται στις διαδικασίες του συλλόγου τη δράση της Χ.Α. με σαθρά επιχειρήματα του τύπου “σέβομαι την κάθε ιδεολογία”, ακόμα και αν αυτή οπλίζει τα χέρια που δολοφονούν αντιφασίστες αγωνιστές και μετανάστες. Εξισώνει το τη “βία” του λαϊκού - αγωνιζόμενου κινήματος ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο με τις δολοφονικές επιθέσεις της Χ.Α. στον Παύλο Φύσσα και τον Λουκμάν Σαχζάτ, τις επιθέσεις σε μέλη του ΠΑΜΕ, αλλοδαπούς εργάτες και πολιτικά στέκια για τις οποίες, σύμφωνα με τη ΔΑΠ, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Υποκρίνεται, τέλος, πως δε γνωρίζει για το Φαρμακονήσι, το ναυάγιο που αφαίρεσε τόσες ζωές. Ο κύριος υποστηριχτής των ρατσιστικών – φασιστικών πολιτικών της Ε.Ε. αρνείται να αναγνωρίσει τη συνέργειά του στα  χιλιάδες των μεταναστών που πνίγηκαν στη προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την Ευρώπη – Φρούριο. 
Εμείς, ωστόσο, ούτε ξεχνάμε τις ιστορικά ακροδεξιές καταβολές της ΔΑΠ, ούτε αγνοούμε το γεγονός πως στα πανεπιστήμια είναι η παράταξη που υποθάλπει κάθε νεοναζιστική φωνή που η αντιφασιστική δράση των φοιτητικών συλλόγων δεν έχει αφήσει το παραμικρό περιθώριο να εκφραστεί οργανωμένα. Το ότι η φασιστομάνα ΔΑΠ, αρνείται να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή δε μας εκπλήσσει αλλά, αντίθετα έρχεται σα συνέχεια της πάγιας πολιτικής της στάσης υπό την καθοδήγηση, πάντα, της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και της Ν.Δ. Είναι η παράταξη που πραγματοποιεί εκδηλώσεις μίσους κατά των μεταναστών (βλ. ΔΑΠ Νομικής), η νεολαία του κόμματος που βρίσκεται αδιαμφισβήτητα, πλέον, σε συνδιαλλαγή με τα μέλη της Χρυσής Αυγής και υιοθετεί την ακροδεξιά ατζέντα της (βλ. Μπαλτάκος). Δεν ξεχνάμε ακόμη, ότι μέλη της ΟΝΝΕΔ, της νεολαία της Νέας Δημοκρατίας ήταν οι παρακρατικοί δολοφόνοι του αριστερού αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα. 
Μπορεί η ΔΑΠάρα να μην είναι πια κυβερνητική νεολαία αλλά ο ουσιαστικός της ρόλος παραμένει σταθερός. Η πάγια αντιδραστική και φασίζουσα τοποθέτησή της αναφορικά με τις οργανωμένες διεκδικήσεις και τους κοινωνικούς αγώνες δεν έχει μεταβληθεί. Εξακολουθεί να αποτελεί τον εκφραστή του ατομικού δρόμου, του χειροκροτητή της επιχειρηματικοποίησης του πανεπιστημίου και της αποπολιτικοποίησης των φοιτητικών συλλόγων. Είναι η ίδια παράταξη που στήριζε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η οποία με τις επιταγές της Ε.Ε για λιτότητα και με το όργιο καταστολής όλου του προηγούμενου διαστήματος, τσάκισε κάθε εργασιακό δικαίωμα και δημοκρατική ελευθερία.  
Για εμάς, ο φασισμός δεν τσακίζεται από τον κρατικό μηχανισμό ούτε οι εκφραστές του στα πανεπιστήμια και στην κεντρική πολιτική σκηνή εξαφανίζονται με την κυβερνητική εναλλαγή, καθώς ντυμένος με τον “αντισυστημικό” του μανδύα θα συνεχίσει να διευρύνεται και να χύνει το δηλητηριό του. Ο μοναδικός πραγματικός του εχθρός είναι οι ταξικοί αγώνες επιβολής που θα τον εξαλείψουν μαζί με το πολιτικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει!  
  • Στις 13 Μάη η φοιτητιώσα νεολαία έχει την υποχρέωση να καταδικάσει και να μαυρίσει στη κάλπη τη παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και να μην αφήσει σπιθαμή γης στην έκφραση του φασισμού!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου