Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

OΤΑΝ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ή αλλιώς ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΣΠ – ΔΑΠ

Στα χρόνια που ακολουθούν το βίαιο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, παρατηρείται μια έντονη και βαθιά σκλήρυνση του αστικού κράτους και των μηχανισμών, έναντι κάθε μορφής αγώνα και αντίστασης. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε, με διαφορετική συχνότητα, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα γεγονότα π.χ. στην Ελλάδα από τη περίοδο 2011 μέχρι σήμερα μιλούν από μόνα τους. Χιλιάδες συλλήψεις αγωνιστών με κατηγορητήρια χειρότερα από αυτά βαρώνων ναρκωτικών (free 5), στημένες δίκες, λασπολογίες και σιχαμερή προπαγάνδιση των Μ.Μ.Ε. απέναντι στους αγώνες του λαού για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του βλ. Αγώνα Χαλκιδικής - συντονισμός για το προσφυγικό κ.α., προσπάθεια φίμωσης των μαχόμενων εκφάνσεων του κινήματος – προσπάθειες Φορτσάκη να τσακίσει το φοιτητικό κίνημα. Η αστική τάξη, φαίνεται πως προκειμένου να διατηρήσει την κυριαρχία της και να επεκτείνει την κερδοφορία της εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, είναι διατεθειμένη να προβεί αποφασιστικά στην καταπάτηση κάθε λαϊκού δικαιώματος και κεκτημένου, παραχαράσσοντας ακόμα και την ίδια την αστική δημοκρατία. Με βάση την αστική νομοθεσία, αυτή η κίνηση αυταρχικής θωράκισης, από πλευράς κεφαλαίου, χαρακτηρίζεται ως “παρατεταμένη συνταγματική εκτροπή”.Τα αστικά κόμματα και οι υποστηρικτές τους, μιλούν για μια αναγκαία κατάσταση, καθώς σε τέτοιες κρίσιμες εποχές δεν χωρά η “πολύ δημοκρατία” και οποιοσδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την κυρίαρχη τάξη πραγμάτων στο σήμερα, θα πρέπει να περιθωριοποιείται και να καταστέλλεται με βία και μένος. Για αυτό όπως δήλωσε και η ΠΑΣΠ – ΓΠΑ στο τελευταίο Δ.Σ., ο κομμουνισμός είναι ίδιος με τον φασισμό. Τα πανεπιστήμια, σαν οργανικό κομμάτι της ευρύτερης κοινωνίας, δεν ξεφεύγουν από την αυταρχική θωράκιση των αστικών μηχανισμών. Ακόμα και τα ψίγματα μιας άλλοτε “παραδοσιακής αντιπαράθεσης” μεταξύ ΔΑΠ – ΠΑΣΠ (προφανώς επιφανειακής και ψεύτικης), καταργήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Οι πρυτανείες, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα “περί ανεξαρτησίας τους από τις φοιτητικές παρατάξεις” και παίρνουν συνεχώς ξεκάθαρη θέση στο πλευρό των καθεστωτικών δυνάμεων (βλ. Επικοινωνία της πρυτανείας Γεωπονικού με τη ΠΑΣΠ ΓΠΑ). Η αστική μπάντα εντός των πανεπιστημίων (πρυτανεία, καθεστωτικές δυνάμεις, μεγαλοκαθηγητάδες), πλέον ενώνουν και επίσημα τις δυνάμεις τους, μη κρατώντας ούτε τα προσχήματα, απέναντι στον κοινό τους εχθρό δηλ, τον κόσμο του αγώνα και το οργανωμένο μαζικό κίνημα.
Το χαρακτηριστικό γεγονός, που έσπασε όλες τις ψευδαισθήσεις που μάταια προσπαθούσαν να σπείρουν οι ΔΑΠ – ΠΑΣΠ, περί “αιώνιας κόντρας τους και πολιτικής διαφοροποίησής τους”, ήταν το Διοικητικό Συμβούλιο της 6ης Ιουλίου. Μια μέρα λοιπόν, μετά την 1η επέτειο του ηρωικού – λαϊκού ΟΧΙ, που υπέστη την πραξικοπηματική μετατροπή του σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, οι αστικές δυνάμεις φρόντισαν να συνεχίσουν τη βρώμικη και φασιστική τους ιστορία, προσπαθώντας να πετάξουν απ’ έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου κάθε φωνή της αριστεράς που εμποδίζει την υλοποίηση των πολιτικών τους σχεδίων. Σε αυτό το Δ.Σ. φαρσοκωμωδία, όπου ΠΑΣΠ – ΔΑΠ ήταν συνεννοημένοι από τα πριν ως προς το τι θα συμφωνήσουν, όρισαν οι δυο τους προσωποπαγή Δ.Σ., δηλ. Όρισαν μεταξύ τους θεσμικούς ρόλους που θα μοιραζόντουσαν οι δυο τους (πρόεδρο, αντιπρόεδρο κλπ). Προκειμένου να ξεμπερδέψουν χωρίς αναχώματα και αντιρρήσεις, το Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του ΑΝ.Α.Χ. - Ε.Α.Α.Κ. (καθώς όταν φτάσαμε, είχαν ήδη υπογράψει). Το θράσος και η ξεφτίλα τους υπερβαίνει τα όρια, καθώς προσπαθούν να πετάξουν απ’ έξω από το Δ.Σ. τόσο τις δυνάμεις του ΑΝΑΧ όσο και της ΚΝΕ. Αυτό το γεγονός, πολύ απλά σημαίνει (σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα), πως όποια δύναμη δε δεχτεί να ορίσει ονομαστικούς εκπροσώπους στο Δ.Σ. δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου!!! Δηλαδή δεν επιδίωκαν απλά να ορίσουν όσες δυνάμεις θέλουν ονομαστικούς εκπροσώπους, ο πραγματικός τους στόχος ήταν η γραφειοκρατικοποίηση του φοιτητικού συλλόγου και η μη ύπαρξη δικαιώματος ψήφου για τον ΑΝ.Α.Χ. καθώς ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε να συνηγορήσουμε στην ύπαρξη ενός προσωποπαγούς Δ.Σ. και να ορίσουμε δικούς μας ονομαστικούς εκπροσώπους. Ουσιαστικά αυτό που θέλουν από κοινού ΠΑΣΠ – ΔΑΠ, είναι να μικρύνουν με φασιστικούς όρους το Δ.Σ. από 11μελές σε 7μελές και οι μόνες πολιτικές δυνάμεις εντός του να είναι οι καθεστωτικές. Αυτή η κίνηση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και έρχεται να καταστρατηγήσει κάθε κεκτημένο του φοιτητικού συλλόγου και κινήματος.
Εμείς από την πλευρά μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας σαν πολιτικό ρεύμα και σαν σχήμα της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής αριστεράς, αρνούμαστε κατηγορηματικά να συνυπογράψουμε στην σύσταση ονομαστικού Δ.Σ. καθώς αντιβαίνει κάθετα και οριζόντια την πολιτική μας αντίληψη περί οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος και των συλλόγων. Η περαιτέρω γραφειοκρατικοποίηση του συλλόγου, αποτελεί στόχο των καθεστωτικών δυνάμεων και χρησιμοποιείται ώστε να τσακίσει κάθε πολιτική και κινηματική διαδικασία του συλλόγου που συγκρούεται με το σύνολο των αντιδραστικών κατευθύνσεων που προωθούν οι αστικές κυβερνήσεις και η Ε.Ε.. Για μας, η οργάνωση του αγώνα περνάει μόνο από τις πολιτικές διαδικασίες των “από κάτω” και όχι από τα αλισβερίσια των κομματικών παρατάξεων. Η συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος για μας, διαπερνάται από τα πραγματικά όργανα των συλλόγων, αυτά στα οποία εκφράζεται στο σύνολό της η πληττόμενη πλειοψηφία των φοιτητών και ο πλούτος των απόψεων, των αντιλήψεων και των ρευμάτων που ενυπάρχουν εντός της. Έμπρακτη οργάνωση του συλλόγου είναι το να περάσει όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις και στα όργανα που παράγονται από αυτές (συντονιστικό γενικών συνελεύσεων, επιτροπές αγώνα, ομάδες εργασίας (πολιτισμού - γνώσης) κ.ο.κ.), ώστε αυτές να αποτελούν το κύτταρο παραγωγής πολιτικής και εστίες κοινωνικής ζύμωσης. Ως ΑΝ.Α.Χ. - Ε.Α.Α.Κ., θεωρούμε πως στόχος του φοιτητικού κινήματος είναι η προαγωγή και υπεράσπιση μιας νεολαιίστικης φυσιογνωμίας και ενός τρόπου ζωής αντιπαραθετικού από αυτόν που επιβάλλει ο σύγχρονος καπιταλισμός και προάγει ο εκφυλισμένος συνδικαλισμός των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ. Δεν θα δεχτούμε και δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ έναν σύλλογο που θα καθοδηγείται από τους φοιτητοπατέρες των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ, έναν σύλλογο που θα είναι υποχείριο των σκοτεινών συμφερόντων της Γεννηματά και του Μητσοτάκη, ένα σύλλογο που θα ελέγχεται από τους πορτιέρηδες των club του Γκαζιού που εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν στις πλάτες των φοιτητών.
Η σιχαμερή στάση των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ, δεν μας βρήκε έκπληκτους. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Άλλωστε το παραδέχονται και μόνοι τους, όταν λέγανε πως “πλέον είναι αδέρφια και πως προχωράει η δεύτερη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ”. Περιμένουμε άπειρες δικαιολογίες από τους λιμοκοντόρους, θα πουν πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι - θα πουν πως αυτά τα πράγματα δεν ειπώθηκαν ποτέ – πως είναι επιλογή του ΑΝΑΧ να ορίσει εκπροσώπους και να συμμετέχει κανονικά στο Δ.Σ. αν θέλει. Λες και είναι δυνατόν εμείς να υποχωρήσουμε ποτέ από τις θεμελιώδεις πολιτικές μας αρχές και να συναινέσουμε στην ξεφτίλα τους. Δε θα ντροπιάσουμε ποτέ ούτε τον εαυτό μας, ούτε τις ιδεολογικές μας καταβολές ούτε προφανώς θα πουλήσουμε ποτέ τον κόσμο που μας στηρίζει και στρατεύεται μαζί μας. Για να τελειώνουν μια και καλή τα ψέμματα και ο αποπροσανατολισμός, η από κοινού υιοθέτηση φασιστικών – πραξικοπηματικών πρακτικών και μεθοδεύσεων από τις καθεστωτικές δυνάμεις που αποσκοπεί στο να φιμωθεί η φωνή όσο το δυνατόν περισσότερο της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής αριστεράς δείχνει το πραγματικό και χουντικό πρόσωπο των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ. Αυτοί που έχουν συνδέσει το όνομά τους με σωρεία επιθέσεων σε αγωνιστές του κινήματος, με μπραβιλίκια και τραμπουκισμούς σε δεκάδες σχολές, που τρέφουν στο εσωτερικό τους φασιστικά – ακροδεξιά στοιχεία, είναι οι ίδιοι που τώρα προσπαθούν με νύχια και με δόντια μέσα από το πιο καταφανές κομπρεμί, να παραχαράξουν ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα εντός του φοιτητικού συνδικαλισμού ακόμα ακόμα και τα ίδια τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Φαίνεται πως οι άλλοτε υποστηρικτές της “δημοκρατίας” και εγγυητές της “δημοκρατικής λειτουργίας” του φοιτητικού συλλόγου, όταν βρίσκουν την ευκαιρία προχωράνε στα πιο κατάφωρα πραξικοπήματα και δεν διστάζουν να πετάνε έξω τις αριστερές δυνάμεις του φοιτητικού συλλόγου και να προσπαθούν να τις εκβιάσουν με επιχειρήματα τύπου “αν δεν συμφωνήσεις – χάνεις το δικαίωμα ψήφου”. Γνήσιοι απόγονοι του δολοφόνου Καλαμπόκα και των φασιστικών συμμοριών της Ν.Δ. (κένταυροι – rangers), κομματικά σκυλιά των πιο μαύρων κυβερνήσεων στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, βαδίζοντας στα χνάρια της χούντας, θέλουν σαν συνεχιστές της χουντικής παράταξης ΕΚΟΦ να απονομιμοποιήσουν την αριστερά και να την πετάξουν εκτός πολιτική ζωής του συλλόγου. Ιδιαίτερα όσον αφορά την ΠΑΣΠ, που με θράσος αυτοαναφερόταν όλη τη χρονιά ως “αριστερή δύναμη” και αντίπαλο δέος της ΔΑΠ, είμαστε περίεργοι με ποια επιχειρηματολογία θα υπερασπιστεί ενώπιον του συλλόγου τη συνένωση των δυνάμεών της με τη ΔΑΠ (που και καλά μισούσε) και τη διάθεσή της να υπάρξει ένα Δ.Σ. που θα αποτελείται μόνο από τις ΠΑΣΠ – ΔΑΠ.
Ξέρουμε πως αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τις συστημικές δυνάμεις είναι το μπλοκάρισμα των κινηματικών κινήσεων του συλλόγου, ώστε να περάσει το σύνολο της αντιδραστικής εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε επιχείρηση και τους φοιτητές σε σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες. Για αυτό και θέλουν, να συνυπάρχουν οι δυο τους στο Δ.Σ. ώστε να περνάνε τις αποφάσεις που θέλουν – να συμμετέχουν στη σύγκλητο και να στηρίζουν τις πολιτικές της Ε.Ε. στο όνομα του φοιτητικού συλλόγου, χωρίς ο σύλλογος να γνωρίζει τίποτα – να μπλοκάρουν τις γενικές συνελεύσεις και ο σύλλογος να συνεδριάζει όταν και όπως αυτοί θέλουν (θεματολογία στη συνέλευση) – να μοιράσουν στα δύο το ταμείο του συλλόγου που οι ίδιοι θα φτιάξουν και θα διαχειρίζονται.
Εμείς σαν ΑΝ.Α.Χ. και σαν Ε.Α.Α.Κ., δεν θα αφήσουμε το σύλλογο να γίνει τσιφλίκι των χειροκροτητών της Φώφης και του Κυριάκου. Θα υπερασπιστούμε την πολιτική και φυσική μας παρουσία εντός της σχολής με κάθε τρόπο, θα μπλοκάρουμε κάθε φασιστική μεθόδευση που μετατρέπει το πανεπιστήμιό μας σε έρμαιο των κομματικών μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.. Καλούμε όλο τον κόσμο του φοιτητικού συλλόγου να γυρίσει την πλάτη τους στις φασιστικές παρατάξεις των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ, που κινούνται όπως ακριβώς θα έπραττε μια παράταξη της Χρυσής Αυγής μες τα πανεπιστήμια, να υπερασπιστεί τις δεκάδες αποφάσεις γενικών συνελεύσεων που ξεκαθάριζαν πως ο σύλλογος είναι ενάντια σε τέτοιες λογικές και να απαιτήσει να γίνει με το που ανοίξει η σχολή Γενική Συνέλευση, ώστε ο ίδιος ο κόσμος να αντικρούσει έμπρακτα τις αντιδημοκρατικές τακτικές των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ. Επίσης, καλούμε την ΚΝΕ να μην υποχωρήσει στον εκβιασμό στον οποίο προχωράνε με φασιστικούς όρους οι καθεστωτικές δυνάμεις και να μην δεχτεί να νομιμοποιήσει το συγκεκριμένο Δ.Σ. ορίζοντας εκπροσώπους. Την καλούμε να παλέψει ώστε να περιθωριοποιηθούν οι αστικές δυνάμεις και να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση όλων των πολιτικών ρευμάτων.

Το φοιτητικό κίνημα δυστυχώς έχει γνωρίσει πολύ καλά τι σημαίνει χούντα και πραξικοπήματα, ευτυχώς όμως γνωρίζει επίσης πολύ καλά το πως αυτά ανατρέπονται από την δύναμη των φοιτητών και τις διαδικασίες τους. Προφανώς εμείς, δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τις ψευτο – αποφάσεις των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ και δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Δε δεχόμαστε κανέναν πρόεδρο και αντιπρόεδρο σχολής, δεν δεχόμαστε την προσπάθεια φίμωσης της επαναστατικής αριστεράς. 
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!

Πολιτική για εμάς, είναι οι αγώνες, οι ανάγκες, τα δικαιώματα και τα οράματά μας!
Και όχι οι νόμοι, η βουλή, το κράτος, τα κόμματα και οι θεσμοί.
Η πολιτική των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι ξένη με την πολιτική των “πολιτικών”.

Η ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ”

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου
    Χρειάζεστε ένα δάνειο, αλλά που απορρίπτονται από την Τράπεζα ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι έχετε συμβατό συνθήκες να σας μηνιαία έσοδα, υπέρογκα επιτόκια. Χρειάζεστε ένα δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες σας. Κανένα πρόβλημα. Ό, τι την οικονομική σας κατάσταση, θα προσφέρουν ενυπόθηκα δάνεια, διεθνή δάνεια, εμπορικά δάνεια, δάνεια προσωπικά, αποκλειστική και εκπαιδευτικά δάνεια. Προσφέρω δάνεια διαθέσιμα σε ανθρώπους, και πολλές εταιρείες. σας είναι πραγματικά ανάγκη έτσι επικοινωνήσετε μαζί μου: deguep.rodrigue@outlook.fr
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή