Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

H ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ..Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...

Τελικά, όταν ο λαός στέκεται όρθιος, οι μηχανισμοί και τα σχέδια καταστολής του κράτους, γκρεμίζονται σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Το φετινό τριήμερο του Πολυτεχνείου 15 – 16 – 17 Νοεμβρίου σε καμία περίπτωση δεν ήταν σαν τα προηγούμενα. Από τη μία στιγματίστηκε έντονα από την χυδαία επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα και από την τεράστια προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος που τη συνόδευσε (απαγόρευση διαδηλώσεων, χιλιάδες ΜΑΤ στους δρόμους, θυροκόλληση αστυνομικής διαταγής σε γραφεία αριστερών οργανώσεων κ.α.), από την άλλη όμως ταυτόχρονα στιγματίστηκε από την μαχητική και συγκροτημένη επανεμφάνιση του λαού και της νεολαίας απέναντι στην κυβέρνηση και τις επιλογές της.


Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ....
Οι μέρες κατά την επίσκεψη Ομπάμα περιγράφουν ιδιαίτερα γλαφυρά το πόσο σκληρά στοιχίζεται το σύγχρονο αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του (ιδεολογικά – οργανωτικά) απέναντι στον εσωτερικό εχθρό δηλ τον ίδιο τον λαό. Η επίσκεψη ενός εξέχοντος προσώπου του σύγχρονου διεθνοποιημένου καπιταλισμού, νέκρωσε στην κυριολεξία την Αθήνα. Για δύο μέρες παραμερίστηκαν και οι όποιες υποτιθέμενες ελευθερίες που ευαγγελιζόταν η αστική δημοκρατία και έτσι, το κέντρο της Πόλης μετατράπηκε σε αστυνομικό φρούριο, κάθε απλός άνθρωπος ήταν επί της ουσίας στόχος σύλληψης, οι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν και σαν κερασάκι στην τούρτα τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσίαζαν έναν από τους πιο πολεμοχαρής πλανητάρχες (βλ. Επίσημα στοιχεία) σαν σωτήρα του “έθνους” και προστάτη του λαού.
Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.....
Η κυβέρνηση μάλλον πίστεψε πως οι εκατοντάδες πράκτορες της CIA και της ΕΥΠ, οι ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες της Αθήνας, οι δεκάδες κλούβες που έκλεισαν τον δρόμο στην Σταδίου, τα ελικόπτερα που έσκιζαν τον ουρανό της Αθήνας θα έκλειναν την νεολαία στο σπίτι της. Ήταν ένα πραγματικό στοίχημα για το σύστημα.... Για το κατά πόσο η τρομοκρατία θα κέρδιζε έδαφος απέναντι στην ελευθερία, για το κατά πόσο θα κατάφερνε να έπνιγε την ορμή και τη διάθεση της αγωνιζόμενης νεολαίας. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ! Το λαϊκό κίνημα στηρίχθηκε στις παρακατακαταθήκες του, σύνδεσε το ιστορικό βάρος που κουβαλάει με το σημερινό άγχος μιας ολόκληρης γενιάς, αυτής της κρίσης. Και τα κατάφερε... Μπορεί ο αστυνομικός κλοιός να μην έσπασε, μπορεί τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων να καταπνίγηκαν από τα δεκάδες δακρυγόνα, μπορεί η πρώτη γραμμή να γέμισε μελανιές, αλλά τουλάχιστον το μήνυμα εστάλη και ήταν σαφές. Κανείς δεν ξεμπέρδεψε με την νεολαία και τον λαό, κανείς δεν ξεμπέρδεψε με το φάντασμα του Νοέμβρη. Απέναντι λοιπόν στην καταστολή και την τρομοκρατία η μαζική διαδήλωση απέναντι στην επίσκεψη Ομπάμα, όπως και η μεγαλειώδης πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείο δείχνουν το δρόμο....
ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ....
....ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΥΓ: Τα αποτελέσματα των λαϊκών αγώνων μετριούνται σε βάθος χρόνων, δεκαετιών ίσως και αιώνων...Εντούτοις, είναι εκείνα τα λεπτά, που ο φόβος δίνει τη θέση του στο θάρρος και την στράτευση, που γράφουν την πραγματική ιστορία. Ένα από αυτά τα λεπτά, ήταν εκείνο της σύγκρουσης με τις παρατεταγμένες διμοιρίες στην Σταδίου, όπου τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων κράτησαν όρθια μια ολόκληρη νεολαία, έναν ολόκληρη λαό, μια ολόκληρη ιστορία.
ΥΓ2: Αν οι μπάτσοι δεν “πλεύριζαν” από τα στενά την πορεία την ώρα της σύγκρουσης, αρκεί να πούμε πως η κεφαλή της πορείας δεν έσπασε ποτέ και ήταν πανέτοιμη για δεύτερη σύγκρουση.
ΥΓ3: “ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου