Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

9 Νοεμβρίου 1989. Το τείχος του Βερολίνου πέφτει. Τα «σοσιαλιστικά» καθεστώτα, και επίσημα πλέον μπαίνουν στον δρόμο της ομαλής καπιταλιστικής ανάπτυξης. Η ιστορία αλλάζει σελίδα. Όλοι οι αριστεροί (σοβιετόφιλοι και μη) μένουν εμβρόντητοι. Η δεξιά αντεπιτίθεται και διακηρύσσει το τέλος της ιστορίας. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ο καπιταλισμός νίκησε, ησυχάστε τώρα και αποσυρθήτε απ’ το προσκήνιο της ιστορίας». «Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι ‘ξοφλήσαμε..», πολλοί «αριστεροί» έσπευσαν να συμφωνήσουν..

Άλλοι πάλι είπαν «όχι, δεν μπορεί, υπάρχει άλλος δρόμος»! Και έτσι κάπως γεννήθηκε η ΕΑΑΚ.. Μπορούμε να αγωνιζόμαστε, μπορούμε να νικάμε!- πρώτο της σύνθημα. Και όταν όλα βαίναν ομαλά στην ελληνική κοινωνία, ανάπτυξη, χρηματιστήριο, άνοιγμα επενδύσεων στα βαλκάνια, μαζική κοινωνική ανέλιξη στις πλάτες των εισαγόμενων μεταναστών εργατών, ολυμπιακοί αγώνες και Μεγάλη Ελλάδα κάποιοι τρελοί στα πανεπιστήμια φωνάζανε. Φωνάζανε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Άλλος δρόμος ενάντια στην εργασιακή περιπλάνηση, την αγοραία γνώση, το ατομικό βόλεμα και την πολιτιστική βλακεία. Με πυξίδα τους αγώνες του παρελθόντος, πάντα με την ταυτότητα της επαναστατικής αριστεράς, και εμπνεόμενη από το μέλλον μιας άλλης κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, υποστήριζε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Και τον δρόμο αυτό τον πάλεψε και εννίοτε τον βάδισε..

Και τώρα.. Απρίλης του 2012. Κυβερνήσεις – Ευρωπαϊκή Ένωση- ΔΝΤ- Κεφάλαιο και σύσσωμα τα τσιράκια τους, ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν. Και πάλι. Πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανάπτυξη στον καιρό της κρίσης, βλέπε ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση.

Και εμείς επιμένουμε πιο σίγουροι από ποτέ, ότι υπάρχει άλλος δρόμος! Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς μνημόνια, ανεργία, φασισμό! Υπάρχει άλλος δρόμος έξω απ’ την ΕΕ και το Ευρώ, έξω απ’ την πραγματικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

Υπάρχει άλλος δρόμος απ’ την υποδούλωση των εργαζομένων και την ασφυξία της νεολαίας!

Και αν η πραγματικότητα σας δεν μας χωρά, τόσο το χειρότερο για την «πραγματικότητα» σας.

Εμείς πιο αποφασισμένοι από ποτέ, πιο σίγουροι από ποτέ, πιο δυνατοί από ποτέ
θα βαδίσουμε, θα φτιάξουμε τον άλλο δρόμο

γιατί δεν υπάρχει δρόμος, τον δρόμο τον φτιάχνουμε βαδίζοντας
δεν υπάρχει αέρας, τον αέρα τον φτιάχνουμε πετώντας

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει μάχη

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει αλληλεγγύη

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει στον καιρό της κρίσης και της απομόνωσης, όλοι για έναν και ένας για όλους
Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει δεν τρώω τον διπλανό μου, αλλά γνωρίζω τον εχθρό μου (Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ)

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει Γενικές Συνελεύσεις και αποφασίζουμε εμείς για εμάς

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει ότι οι ανάγκες μας γράφουν ιστορία

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει μίσος για όσους μισούν την ζωή

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει ότι κουφάλες όχι μόνο δεν ‘ξοφλήσαμε, αλλά είμαστε εδώ και θα σας στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει πάλη ενάντια στην βαρβαρότητα, τον ρατσισμό, τον φασισμό

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει ότι όλοι εμείς, νεολαία και εργαζόμενοι, τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε για όλους!

17 Απρίλη Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε τον μοναδικό δρόμο για την γενιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου