Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Στις φετινές φοιτητικές εκλογές, διαλέγουμε τον αγώνα !

1.Στις εκλογές στις 24 Μάη ψηφίζουμε ώστε:
Α) να “ευχαριστήσουμε” τα παιδιά των ΔΑΠ – ΠΑΣΠ που μας κέρναγαν ποτάκια και μας χάριζαν σημειώσεις όλη τη χρονιά.
Β) να ενισχύσουμε το μόνο γνήσιο κόμμα της αριστεράς, καθώς ως γνωστόν “πας μη ΚΚΕ, αντικομουνιστής”. Να βουτηχτούμε στην απάθεια και την απαισιοδοξία.
Γ) δεν κατεβαίνουμε καν στη σχολή να ψηφίσουμε, χαρίζοντας ένα τεράστιο δώρο σε καθεστωτικές παρατάξεις – πρυτανεία – κυβέρνηση – Ε.Ε, διαλέγοντας το δρόμο της σιωπής.
Δ) να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η νεολαία ούτε υποτάσσεται – ούτε διαπραγματεύεται αλλά αντιθέτως αγωνίζεται – ανατρέπει – νικά.
2. Το μήνυμα των φετινών εκλογών θέλουμε να αναδεικνύει πως:
Α) Οι αυταρχικές πολιτικές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ που διαλύουν την κοινωνία και ξεφτιλίζουν τη νεολαία, ήταν σωστές και δικαιολογημένες και συνεπώς θα πρέπει να συνεχιστούν (βλ. νέο πακέτο μέτρων στα μέσα Μάη)
Β) Το φοιτητικό κίνημα είναι ανήμπορο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και χρειάζεται επειγόντως να το πάρει από το χεράκι το Κ.Κ.Ε., ακόμα και αν προσπαθεί να το καπελώνει συνεχώς.
Γ) Η νεολαία δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή της και μένει βουβός παρακολουθητής των εξελίξεων
Δ) Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταδικάζουν έμπρακτα τις παραπάνω λογικές και επιβάλουν τις ανάγκες τους μέσω της συγκρότησης ενός μαχητικού κινήματος διαρκείας απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κάθε εκφραστή της.
3. Όσον αφορά τη κουβέντα περί ονομαστικού Δ.Σ. δηλώνουμε ότι:
Α) Οι ΠΑΣΠ - ΔΑΠ έχουν δίκιο και πως πρέπει να μπει μια τάξη από ένα ανώτερο όργανο των παρατάξεων που θα ¨φροντίζει” για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων. Ο φοιτητικός σύλλογος πρέπει να υποτάσσεται στις παρατάξεις και αυτές μέσα από γραφειοκρατικές δομές να κάνουν ότι θέλουν.
Β) Η ΚΝΕ είχε δίκιο που «σύρθηκε» πίσω από το σχέδιο των καθεστωτικών δυνάμεων για προσπάθεια εξώθησης του ΑΝΑΧ από το Δ.Σ., καθώς υλοποιούσε μια συνεπή στάση περί «οργάνωσης του συλλόγου», παρότι χάριζε γη και ύδωρ στις δεξιές δυνάμεις και συντελούσε στην γραφειοκρατικοποίηση του συλλόγου.
Γ) Δεν μας αφορά, ότι είναι να γίνει θα γίνει.
Δ) Καμία προσπάθεια συγκρότησης ονομαστικού Δ.Σ. και οποιουδήποτε άλλου οργάνου δε θα πετύχει, όπως δεν πέτυχε και φέτος. Παλεύουμε για ζωντανούς ανασυγκροτημένους συλλόγους στα χέρια των φοιτητών και όχι για πολιτικά αποστειρωμένους χώρους που θυμίζουν ψυχιατρείο.
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ!
4 Για το νέο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία που έρχεται το καλοκαίρι έχουμε να πούμε ότι:
Α) Ευτυχώς παραμένει πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, προωθώντας το σύνολο των επιταγών της  εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε έρμαια της αγοράς και τους φοιτητές σε σύγχρονους σκλάβους.
Β) Παρότι είμαστε κομμουνιστές, σαν ΚΝΕ αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε χάσει και καλά θα κάνουμε να μην μιλάμε για «ανατροπή νόμων και του πανεπιστημίου της αγοράς στο τώρα» αλλά να προσπαθήσουμε να συμβαδίσουμε με τις διαταγές του κεφαλαίου και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Γ) Περάσει δε περάσει, δεν έχει καμία σημασία... ακόμα και αν μιλάμε για την διάλυση κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Δ) Ο νόμος δεν θα περάσει!! Οργανώνουμε τη πάλη μας για άμεση ανατροπή κάθε πτυχής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και μπλοκάρισμα κάθε πτυχή της επιχειρηματικής ανασυγκρότησης των πανεπιστημίων, με όρους επιβολής. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες της μαχόμενης νεολαίας και δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
5. Για το πως θα αλλάξει πραγματικά η κατάσταση, δηλώνουμε ότι:
Α) Θα στηρίξουμε ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ στις εκλογές και θα μας δώσουν σημειώσεις ώστε να βρούμε καμιά δουλειά, με 300 ευρώ!!!!
Β) Ο γραμματέας του κόμματος λέει, ότι το ΚΚΕ θα κουνήσει το μαγικό ραβδάκι του και θα φέρει την ειρήνη και την ισότητα στο κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται για να πετύχει αυτό είναι να ψηφίσουμε ΚΝΕ στις εκλογές.
Γ) Η κατάσταση δεν αλλάζει, ότι και να κάνουμε. Είμαστε ανήμποροι να αντιδράσουμε.
Δ) Το νέο πολιτικό φοιτητικό κίνημα σα βραχίονας του εργατικού θα βγει στο προσκήνιο και θα σαρώσει όλους αυτούς που συντελούν με τη στάση τους στη διαιώνιση της βάρβαρης λογικής «πως δεν υπάρχει εναλλακτική».
6. Για το θέμα των απλήρωτων πρακτικών, πιστεύουμε πως:
A) Θα ασχοληθούν με αυτό ΠΑΣΠ – ΔΑΠ, παρότι ουσιαστικά τάχθηκαν με το πλευρό της πρυτανείας και προσπάθησαν να καταστείλουν κάθε αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων του συλλόγου.
Β)  Η ΚΝΕ με ήσυχο και «πολιτισμένο» τρόπο, μακριά από καταλήψεις και ουσιαστικούς αγώνες επιβολής, θα πετύχει την καταβολή των δεδουλευμένων μας, όμορφα και ωραία.
Γ) Είναι κρίμα που μας εκμεταλλεύονται τόσο κατάφωρα, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω την κατάσταση.
Δ) Στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης, πως θα συντριβεί όποιος τάσσεται ενάντια στα συμφέροντα της πληττόμενης πλειοψηφίας της νεολαίας. Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας, την αύξηση μισθού, την ασφάλιση κάθε πρακτικάριου και την κατάργηση κάθε μισθολογικής διαφοράς.
7.Στις 24 Μάη ψηφίζουμε:
Α) ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ, ούτως ή άλλως το ένα και το αυτό είναι. Καθώς μας “βοήθησαν” όταν μπήκαμε στη σχολή.
Β) ΚΝΕ, γιατί είναι μια ήσυχη αριστερή δύναμη που δεν προκαλεί και δεν ζητάει πολλά.
Γ) ΑΠΟΧΗ, γιατί παραδεχόμαστε την ήττα της γενιάς μας και ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να κάτσουμε αμέτοχοι, μέχρι να αλλάξει η κατάσταση.
Δ) Ανεξάρτητο  Αριστερό Χώρο, γιατί έχουμε τη πεποίθηση ότι οι αγώνες μπορούν, πρέπει και ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου