Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ… ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Σε μια εποχή που πλανητάρχης είναι ένας φασίστας σεξιστής, όπως ο Τραμπ, στη Γαλλία το φασιστικό μέτωπο έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να κερδίσει την προεδρεία και ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τριγύρω μας, ακόμα και δίπλα μας, η ελληνική κυβέρνηση έρχεται να νομοθετήσει επιπλέον μέτρα με σκοπό να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Στην ελληνική επικράτεια ήδη μια δεκαετία βίας και τρομοκρατίας των μνημονίων έχουν φέρει το λαό και τη νεολαία σε μια εξευτελιστική θέση. Έχουν φέρει ένα λαό και μια νεολαία στο όριο της φτώχειας, στην εξαθλίωση και στην συλλογική κατάθλιψη. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η λαομίσητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού πούλησε πρώτα ελπίδα και μετά ανέστρεψε το λαϊκό «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος με μόνο σκοπό να υπηρετήσει και εκείνη με τη σειρά της τα συμφέροντα της αστικής τάξης στην χώρα, έρχεται τώρα να νομοθετήσει περαιτέρω φόρους, περαιτέρω κόψιμο των συντάξεων και μεγαλύτερο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων με σκοπό το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.
Μετά τη συμφωνία της Μάλτας αλλά και την πρόσφατη συμφωνία των τεχνικών κλιμακίων, το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η μείωση του αφορολόγητου και η διατήρηση των αιματηρών πλεονασμάτων μέχρι τουλάχιστον και το 2022 στην ουσία καθιστούν τις συμφωνίες αυτές ένα 4ο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που νομοθετεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με σκοπό όπως θέλουν να μας πείσουν τη «σωτηρία της χώρας», δηλαδή για να μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις τη διάσωση και στη συνέχεια την δυσθεώρητη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Την στιγμή όμως που η κοινωνία στενάζει είναι έκδηλο πως για να περάσει αυτό το σχέδιο της αστικής τάξης χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας είτε αυτή οριοθετείτε με περισσότερη καταστολή και δακρυγόνα , είτε με την παγίωση των μισθών πείνας και της εργασιακής επισφάλειας είτε με τη διάλυση και το ξεπούλημα κάθε νοσοκομείου, σχολείου και πανεπιστημίου.
Στη χώρα παρά την  μεγάλη κινηματική διεργασία, ειδικά της περιόδου 2008-2012 είναι έκδηλο πως η απογοήτευση διακατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας αλλά και της νεολαίας που βλέπει ένα υποθηκευμένο μέλλον και μόνη διέξοδο την μετανάστευση. Κάτι το οποίο φαίνεται και σε μεγάλο βαθμό και τους φοιτητικούς συλλόγους και το πανεπιστήμιο, όπου ο σημερινός φοιτητής τείνει να έρχεται απλώς για να παρακολουθήσει τα μαθήματα του και να εξεταστεί μιας και δεν έχει χρόνο για κάτι παραπάνω. Είναι σημαντικό σε αυτό το πλαίσιο παρόλη την απαισιοδοξία και την απογοήτευση η νέα επίθεση που έρχεται με τα νέα μέτρα να αποκρουστεί. Σε αυτή την αναγκαία αφύπνιση της κοινωνίας, ή νεολαία πρέπει να παίξει τον βασικό ρόλο, ως ο αιμοδότης της κοινωνικής αναταραχής. Ως το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας, εκείνο που ακόμα ονειρεύεται ένα καλύτερο κόσμο και δεν υποτάσσεται στις επιταγές τις Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. και κάθε κυβέρνησης. Στο πανεπιστήμιο, είναι σημαντικό να ξαναδώσουμε ζωή στους φοιτητικούς συλλόγους και με κόμβο την γενική απεργίας της 17ης ΜΑΗ αλλά και τις φοιτητικές εκλογές στις 24 ΜΑΗ να ξαναγίνουμε όχι απλά κομμάτι της πολιτικής αλλά παραγωγοί πολιτικής και να επιβάλουμε ότι είναι δικαιωματικά δικό μας. Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό μέσω της γενικής συνέλευσης αλλά και τις φοιτητικές εκλογές του συλλόγου να εναντιωθούμε στα νέα μέτρα του 4ου πλέον μνημονίου, να εναντιωθούμε σε όλους αυτούς που θέλουν ένα πανεπιστήμιο της αγοράς και μια υποταγμένη νεολαία και να ξαναβγάλουμε τον Φ.Σ. στο δρόμο. Σαν κομμάτι του νέου πολιτικού φοιτητικού κινήματος που πλάι στο ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα θα απαιτήσει στο σήμερα όσα του ανήκουν. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε μια ακόμα επίθεση στα νεολαιίστικα συμφέροντα. Με την μείωση του αφορολόγητου, σκοπεύουν στην έμμεση μείωση των μισθών και την ενίσχυση της μαύρης εργασίας. ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ, που θα δουλεύουν (αν βρουν δουλειά) μαύρα και ανασφάλιστα, χωρίς ρεπό και αργίες (βλ. κυριακάτικη αργία) για μια σύνταξη στα 80 που δεν θα μας φτάνει κιόλας.
Στην μάχη του τέταρτου μνημονίου και της γενικής απεργίας στις 17 του ΜΑΗ αλλά και των φοιτητικών εκλογών στις 24 του ΜΑΗ είναι η σπουδάζουσα νεολαία εκείνη που πρώτη πρέπει να υψώσει το λάβαρο της αντεπίθεσης. Ενάντια στις επιταγές της Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. , την κυβέρνηση αλλά και όλους τους εκφραστές της αστικής επίθεσης στον λαό και τη νεολαία. Να βροντοφωνάξει η νεολαία πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ. Να απαντήσουμε στα σχέδια των γραφειοκρατικών ελίτ, του κράτους και του κεφαλαίου πως ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Στην πιο μορφωμένη και ελπιδοφόρα γενιά της αξίζει ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ, χωρίς μνημόνια, πόλεμο και καταστολή. Ισχυροποιώντας τη μόνη αντίληψη που πρεσβεύει ότι οι αγώνες μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τη κατάσταση. Δίνουμε τη δυνατότητα και ανοίγουμε δρόμο ώστε το νέο πολιτικό φοιτητικό κίνημα να πάρει σάρκα και οστά, να ανατρέψει τη νέα πραγματικότητα της λιτότητας και της ανεργίας και να επιβάλλει τις ανάγκες και τα δικαιώματά του σε ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΗ ΣΤΟ ΑΜΦ. ΣΙΔΕΡΗ ΣΤΙΣ 13:00
                                      ΣΤΙΣ 24 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΧ-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου